Gazeta de Sud: Campanie pentru protejarea apelor

Reprezentantii Directiei Apelor desfasoara, saptamana aceasta, in mai multe scoli din orasul Ramnicu Valcea si pe Platforma Chimica, actiuni de informare privind protejarea apelor din judet.

VALCEA. In cadrul campaniei nationale de informare privind prevederile Directivei-cadru pentru Apa, actiune finantata de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, vor fi distribuite brosuri elevilor, autoritatilor locale, agentilor economici si cetatenilor. „Pliantele au ca slogan „Pune pretul corect pe Apa!” Aceste materiale informative invata populatia cum sa protejeze apele. Oamenii sunt sfatuiti sa nu mai arunce fierul vechi, hartia, pungile si ambalajele din plastic, sticlele goale ori alte gunoaie in rauri si lacuri. Sa nu mai toarne produse otravitoare in chiuveta sau la canal si sa nu spele masinile in marginea raurilor cu detergent”, a declarat Delia Deaconu, purtatoarea de cuvant a Directiei Apelor Olt. Brosurile vor fi impartite elevilor de la Liceul „Matei Basarab”, la Palatul Copiilor si la Scoala Waldorf din Ramnicu Valcea. Materialele informative vor fi distribuite si agentilor economici de pe Platforma Chimica. „Noi incercam sa distribuim cele mai multe pliante in zonele in care exista agenti economici care sunt poluatori majori, pentru a trage un semnal de alarma ca apa e foarte importanta”, a mai precizat purtatoarea de cuvant a Directiei Apelor Olt.

Pana in 2015 trebuie sa avem o stare buna a apelor

Delia Deaconu a spus ca obiectivul implementarii Directivei-cadru pentru Apa este atingerea „starii bune” a apelor pana in 2015. „Romania s-a angajat sa implementeze Directiva-cadru pentru Apa, adoptata de Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene la 23 octombrie 2000, in acelasi timp cu celelalte state membre UE. Sub coordonarea Comisiei Internationale pentru protectia fluviului Dunarea, tara noastra coopereaza cu celelalte state dunarene pentru realizarea, pana in 2009, a Planului de Management al Bazinului Hidrografic al Dunarii. Aceasta directiva ofera Comisiei Europene si statelor membre posibilitatea de a coopera pe baza unui parteneriat pentru a preveni poluarea apelor si stabilirea unui mecanism unitar de control al surselor de poluare”, a explicat Delia Deaconu. Autoritatile locale si agentii economici au obligatia sa realizeze investitii pentru atingerea „starii bune” a apelor pana in 2015 si pentru a preveni si controla poluarea. De asemenea, este esentiala si dezvoltarea unei componente pentru informarea copiilor privind importanta pastrarii calitatii apei si a economisirii acesteia.

Pentru mai multe informatii viziteaza Gazeta de Sud

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri