Festival de jazz la Pata Rât, groapa de gunoi a Clujului

Festivalul Jazz in the Park desfășoară azi, pentru al doilea an consecutiv, o zi de concerte la groapa de gunoi a Clujului, Pata Rât. Organizatorii vor astfel să atragă atenția asupra condițiilor în care trăiesc 300 de familii, dar și să încerce să creeze o legătură între clujeni și locuitorii de la groapă.

Festival de jazz la groapa de gunoi a Clujului

Anul acesta, festivalul Jazz in the Park a avut scene la Opera Maghiară, Muzeul de Artă, Malul Someșului, dar au fost și concerte în stradă și în Parcul Central. Marți, 26 iunie, în ultima zi a festivalului, concertele se vor desfășura la Pata Rât.

„Mergem la Pata Rât pentru că vrem să atragem atenția asupra situației de aici. Facem acest lucru prin intermediul muzicii și a festivalului pentru că asta știm să facem cel mai bine. Încercăm să atragem atenția comunității întregi: de la autorități la cetățenii care vin poate pentru prima oară la Pata. Sperăm astfel că oamenii vor înțelege că avem o situație la care trebuie să punem cu toții osul ca să o rezolvăm”, au scris cei de la Jazz in the Park pe site-ul lor.

Una dintre cele mai apreciate formații de jazz din România, JazzyBIT, concertează astăzi, la Pata Rât, la fel și muzicanții din Gherla conduși de Ioan Bob „Siminic”. Seara se încheie pe acorduri de țambal cu Marius Mihalache, unul dintre cei mai valoroși țambaliști din lume. Concertele încep la ora 18:30 și vor dura până la 22.00.

Deplasarea către și de la Pata Rât se face cu mijloacele de transport în comun puse la dispoziție gratuit de organizatori.

Festival de jazz la groapa de gunoi a Clujului

Intrarea este, de asemenea, gratuită, iar cei care vor să susțină fondul Jazz in the Park pot cumpăra bilete neobligatorii. Din acest fond au fost realizate, anul trecut, două proiecte: un program de vară pentru copiii de la Pata Rât și un program de un an prin care tinerii din această zonă au fost sprijiniți să facă sport. Cel de-al treilea program, un parc pentru copii, este în curs de desfășurare.

„Anul trecut am trăit aici unul dintre cele mai frumoase evenimente din viața mea. Aproape niciodată nu am simțit că munca noastră are așa mult sens ca aici și niciodată nu am simțit o recunoștință mai mare din partea publicului. Oamenii de aici trebuie integrați în comunitate și toți putem să facem un efort în direcția asta. Noi luptăm cu cele mai de preț arme ale noastre, anume facem un eveniment aici. Vă invit pe toți să luați parte. Va fi o experiență incredibilă”, a spus directorul festivalului Alin Vaida.

La Pata Rât, lângă groapa de gunoi,  locuiesc 1.500 de persoane, iar aproximativ jumătate dintre ei lucrează la colectarea separată a deșeurilor de pe rampă.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri