Compania Electrica are nevoie de 135 de milioane de euro pentru finantarea celor doua parcuri eoliene pe care intentioneaza sa le construiasca in Dobrogea, a declarat, pentru Green Report, directorul general al Electrica S.A., Ioan Rosca.
Proiectele sunt in stand-by
“In momentul de fata, proiectele sunt in stand-by din cauza lipsei de finantare. Initial era stabilit sa le finantam din surse proprii, insa din cauza conditiilor economice actuale acest lucru nu mai este posibil. Analizam varianta unui leasing sau chiar aceea a unui credit bancar”, a spus Ioan Rosca.
Directorul general al companiei a subliniat ca finantarea necesara ar fi de circa 1,5 milioane de euro, pentru fiecare megawatt. Electrica urmeaza sa construiasca in Dobrogea doua parcuri eoliene de cate 45 MW fiecare.
Pozitia 10 in topul privind atractivitatea pietei de energie eoliana
Romania urca pentru prima data in top 10 al celor mai atractive tari din lume privind investitiile in energie eoliana, conform ultimului raport Country Attractiveness Indices, lansat de Ernst & Young.
Indicele calculat de Ernst & Young plaseaza Romania pe acelasi loc cu Polonia si Irlanda privind atractivitatea pietei de energie eoliana si foarte aproape de tari precum Suedia, Franta si Italia.
"Acest avans reflecta cele mai noi investitii in proiecte eoliene pe teritoriul tarii noastre, dintre care cea mai importanta este a companiei Monsson Group, care a inceput constructia unui parc eolian cu o putere de 150 MW. Investitia totala a dezvoltatorului privat in parcul din judetul Constanta se ridica la 245 milioane de euro", se arata in raportul Ernst & Young.
Comentariile tale pot fi postate aici