Cum sa-ti deschizi afaceri prietenoase cu mediul in Delta

Locuitorii din comunitatile deltaice vor invata cum sa dezvolte proiecte antreprenoriale pentru valorificarea durabila a potentialului natural, turistic si cultural al Deltei Dunarii.

Asociatia Salvati Dunarea si Delta, in parteneriat cu Ursus Breweries organizeaza in perioada 19-22 mai 2010, la Crisan, un curs de dezvoltare a abilitatilor antreprenoriale pentru oamenii de acolo, anunta un comunicat de presa.

Experti din cadrul Asociatiei Salvati Dunarea si Delta si traineri cu experienta ii vor asista pe cursanti, membri ai comunitatilor din Delta Dunarii, in dezvoltarea cat mai eficienta a initiativelor antreprenoriale, raspunzand astfel necesitatii de a gasi alternative pertinente la solutiile economice neprietenoase cu natura. Se are in vedere dezvoltarea locala durabila, prin armonizarea intereselor economice cu obiectivele de conservare si protectie a biodiversitatii.

In cadrul programului de formare, al carui scop este dezvoltarea spiritului antreprenorial si de abilitati specifice, fiecare participant va deprinde instrumentele necesare pentru transformarea unei idei in plan de afacere.

„’Da-i omului un peste si il vei hrani o zi, invata-l sa pescuiasca si il vei hrani toata viata’, spune un vechi proverb chinez. Dupa acest principiu ne ghidam in SABMiller si Ursus Breweries atunci cand vorbim despre dezvoltare durabila. Acelasi principiu ne-a ghidat si atunci cand am hotarat sa ne implicam si sa sustinem Festivalul D’ale Gurii Dunarii si sa il imbogatim cu un curs de antreprenoriat. Delta si locuitorii ei se bucura de bogatii de resurse naturale si culturale. E important ca oamenii din comunitatile Deltei sa fie constienti de acest lucru si sa invete sa le exploateze in mod sustenabil. Ne bucuram de continuarea parteneriatului cu Salvati Dunarea si Delta, un sustinator de cursa lunga a dezvoltarii durabile in aceasta zona”, a declarat Diana Klusch, Corporate Affairs Director, Ursus Breweries.

Temele abordate la curs vor fi axate pe urmatoarele directii: ce este o afacere si care sunt pasii ce trebuie facuti inaintea pornirii ei, care sunt criteriile pentru identificarea unei idei bune, ce este si cum se realizeaza un plan de afaceri, cui se adreseaza afacerea, cum se promoveaza produsele si/sau serviciile, cum se calculeaza pretul lor, cum se realizeaza bugetul, spun organizatorii.

La incheierea cursului, fiecare participant va putea realiza un plan de afaceri, care va fi analizat de catre organizatori. Evaluarea planurilor de afaceri se va incheia in data de 8 iunie 2010, cand vor fi stabilite cele mai bune trei proiecte antreprenoriale din Delta Dunarii.

Autorii acestora vor fi incurajati sa isi inceapa afacerea, printr-un premiu de 3.000 de euro, inmanat in cadrul celei de-a doua editii a Festivalului Gastronomic si Etnocultural D’ale Gurii Dunarii, organizat cu ocazia Zilei Dunarii 2010, in perioada 25-27 iunie 2010.

Cursul de antreprenoriat constituie prima etapa a proiectului D’ale Gurii Dunarii, derulat de Asociatia Salvati Dunarea si Delta, in parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor, cu sprijinul Ursus Breweries si Coca-Cola Hellenic.

spot_img

Ultimele știri