Cum să reduci costurile de încălzire cu centrala termică

Dincolo de avantajul de a fi economică și de a oferi un confort ridicat, o exploatare corectă a centralei termice pe timp de iarnă, alături de operațiunile de revizie și verificarea tehnică periodică, contribuie semnificativ la reducerea costurilor lunare pentru încălzirea locuinței.

centrala termica

„Indiferent de modelul de centrală deținut, primul pas pentru eficientizarea costurilor și obținerea confortului dorit este programarea optimă a sistemului, cu ajutorul cronotermostatelor, la o temperatură constantă de circa 210C”, a afirmat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Potrivit acestuia, prin intermediul accesoriilor de termoreglare, utilizatorii dețin un control complet al sistemului de încălzire și pot seta temperatura în funcție de timpul petrecut în locuință, obținând astfel un confort sporit și adaptat nevoilor fiecărui individ.

De asemenea, proprietarii de centrale termice sunt îndemnați să asigure o izolare eficientă a geamurilor, ușilor și chiar a pereților, dar să nu omită nici verificarea radiatoarelor, astfel încât acestea să nu fie acoperite cu obiecte ce pot bloca schimbul de căldură.

Dincolo de măsurile practice pe care le poate face orice utilizator, reprezentantul Ariston Thermo România subliniază și importanța efectuării verificării tehnice periodice obligatorii la timp și a activităților de mentenanță.

„Verificarea tehnică periodică efectuată la timp este esențială pentru asigurarea unei durate de viață cât mai mare a centralei. În plus, această procedură ajută la menținerea unor condiții corecte de funționare și previne uzura pieselor, aspect care, în timp, conduce la creșterea consumului de gaz și, implicit, a costurilor”, a mai spus reprezentantul companiei.

 

Conform cifrelor raportate de ANRSC, în acest moment, București este orașul care însumează peste 40% din totalul apartamentelor branșate la sistemul centralizat de încălzire din România. Astfel, în cazul în care RADET nu ar mai putea furniza agent termic, peste 560.000 de locuințe din Capitală ar rămâne fără căldură și apă caldă.

Citește și:

Cum afectează noile directive europene utilizatorii de centrale termice

Cum influențează piața centralelor termice normativele privind eficiența energetică

 

spot_img

Ultimele știri