Cum să evitați risipa alimentară de Paște

Este un fapt demonstrat că oamenii cumpără de patru ori mai multă mâncare de sărbători, inclusiv de Paște, și o parte importantă din această cantitate ajunge să fie aruncată. Soluțiile pentru prevenirea risipei alimentare sunt simple si pot fi aplicate de oricine și nu doar cu ocazia sărbătorilor pascale.

Care vor să reducă risipa de alimente pot începe cu o estimare corectă a ceea ce oferă la masa și pentru cine. Pot fi folosite aplicații care ajută în acest sens, cum ar fi Guestimator.

De asemenea este important să fie verifictă perioada de valabilitate a produselor. Cereți informați privind diferența dintre „a se consuma de preferință înainte de…” și „a se consuma până la data de…”

Evitați promoțiile, mai ales la produse care nu se păstrează ușor sau pe care nu le consumați des.

Alegeți produse provenite din ferme locale. Drumul de la producător la farfurie este unul mai scurt și mai puțin poluant pentru mediu.

Când plănuiți mesele trebuei avut în vedere ce pot să devină resturile rămase. De exemplu, resturile de legume și oase pot fi transformate în supe-bază pe care le puteți congela.

Depozitați și congelați corect alimentele. Majoritatea alimentelor pot fi tinute la congelator. Este recomandat să congelați alimentele în portii mici, pentru a decongela exact cantitatea pe care doriți să o preparați.

Oferiți invitaților mâncarea rămasă.

Citește și:

Masa de Paște poate avea până la 152 de E-uri

Ouă de Paști: Vopsire sănătoasă, ambalaje sustenabile, pregătire eco și reducerea risipei

 

spot_img

Ultimele știri