Investiții majore în combaterea și prevenirea poluării cu plastic și a reducerii risipei alimentare

Peste 13,6 milioane de lei au fost investiți de Lidl România, în anul financiar 2021, în vederea combaterii și prevenirii poluării cu plastic și a reducerii risipei alimentare. 

Pentru a susține combaterea și prevenirea poluării cu plastic, Lidl România a investit peste 11,7 milioane de lei în programe dezvoltate împreună cu societatea civilă.

Astfel, peste 44 de tone de deșeuri au fost colectate din apele Dunării și ale afluenților săi, cu ajutorul a 3.400 de voluntari, și alte 16 tone de deșeuri au fost colectate prin intermediul a 4 bariere plutitoare instalate pe râurile Cerna, Jiu, Olt și Buzău, contribuind la combaterea poluării cu plastic, de la începutul programului Cu Apele Curate, în 2019. Totodată, în cadrul grantului Cu Apele Curate, Lidl România a finanțat încă 15 inițiative ale unor ONG-uri, pentru a putea demara programe locale de combatere și prevenire a poluării cu plastic.

Prin activitățile Patrulei Zero Plastic, coordonată de WWF (World Wildlife Fund), voluntarii au reușit să acopere peste 1500 de kilometri în Delta Dunării și să colecteze peste o tonă de plastic. Totodată, Patrula a reușit să crească gradul de informare și educare a comunităților și turiștilor privind pericolul ecologic al plasticului.

Programul ASAP (Armata Selectării Atente a Plasticului), de colectare separată a deșeurilor reciclabile a fost implementat în 15 municipii reședință de județ din țară și în 4 sectoare din București (sectoarele 1, 2, 3 și 6). Aproape 550.000 de elevi beneficiază de sistemul de colectare selectivă din aproape 1.000 de școli înscrise, la nivel național. Proiectul este într-o permanentă extindere și își propune să ajungă în toate reședințele de județ în următorul an școlar.

Pentru reducerea risipei alimentare, în anul financiar 2021, Lidl România a contribuit cu peste 1,8 milioane de lei, sprijinind atât financiar, cât și prin donații de produse dezvoltarea rețelei naționale de Bănci pentru Alimente. În prezent, există Bănci pentru Alimente în București, Cluj-Napoca, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța, Craiova și Galați.

Investițiile totale ale Lidl România în dezvoltrea durabilă a comunităților locale s-au ridicat în anul financiar 2021 la peste 35 de milioane de lei. Retailerul sustine programe strategice din patru domenii de responsabilitate socială: educație, protecția mediului, servicii de urgență și programe pentru dezvoltarea comunităților – aliniate la cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabila ale ONU. 

Compania a sprijinit 90 de ONG-uri ce desfășoară programe ce răspund unor nevoi acute identificate în comunitățile locale, de la creșterea calității învățământului din mediile defavorizate și perfecționarea cadrelor didactice de la nivel național, până la educație pentru protecția mediului și combaterea poluării cu plastic a naturii.

spot_img

Ultimele știri