Grupul Rompetrol sprijina si in 2013 activitatea serviciului medical de urgenta din Romania, prin implementarea a doua proiecte noi, asigurand, pe de o parte, combustibil necesar interventiior aeriene ale SMURD, iar, pe de alta parte, contribuind la infiintarea unui centru regional de pregatire pentru salvatori, in zona Dobrogea.
Proiectul privind amenajarea centrului de formare si pregatire in primul ajutor calificat si descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dobrogea al judetului Constanta a beneficiat in 2012 de sprijinul financiar in valoare de 80.000 RON, din partea Grupului Rompetrol, suport asigurat prin programul Impreuna pentru fiecare„, potrivit reprezentantilor Rompetrol..
Pe langa lucrarile de amenajare a spatiului necesar acestui centru, finalizate in martie 2013, au fost create conditii si pentru cazarea temporara a personalului medical si nonmedical implicat in misiunile ISUJ Constanta si in zona de sud a tarii.
Prin aceste doua proiecte in domeniul sanatatii, mai exact contributia pentru interventiile SMURD pe cale aeriana, cat si sprijinul acordat pentru infiintarea unui centru de formare pentru salvatorii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Constanta, Grupul Rompetrol isi reconfirma angajamentul fata de societate. Peste 4.000 de persoane ranite au fost ajutate si prin contributia noastra in ultimii patru ani de parteneriat, iar acest fapt ne motiveaza sa continuam sa ne implicam in sustinerea si sprijinirea salvatorilor, fie oameni sau institutii”, a declarat Sorin Graure, director general, Rompetrol Rafinare.
In cadrul colaborarii cu Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) si Inspectoratul General de Aviatie, Grupul Rompetrol, prin Rompetrol Rafinare- cel mai mare agent economic din judetul Constanta- asigura combustibil Jet A 1 pentru operarea elicopterelor implicate in misiuni aeromedicale la punctele de operare din Bucuresti si Targu Mures.
Parteneriatul incheiat cu Rompetrol, incepand cu anul 2009, a reprezentat un sprijin foarte important acordat activitatii aero-medicale desfasurate de SMURD, prin Inspectoratul General de Aviatie. Prin intermediul acestei colaborari reusim sa intervenim unde si cand este nevoie si putem sustine, in continuare, misiunea zilnica a SMURD si anume aceea de a salva pacientii aflati in stare critica, ce au nevoie de o interventie calificata, la cele mai inalte standarde profesionale„, a mentionat Raed Arafat, presedinte Consiliu Director SMURD.
Dorel Gradinaru, seful Inspectoratului General de Aviatie a precizat faptul ca „prin intermediul acestei colaborari atat de importante, Inspectoratul General de Aviatie, in calitate de operator al misiunilor aeromedicale SMURD, va reusi sa duca la indeplinire cu succes misiunile de salvare”.
Incepand cu anul 2008, Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) a efectuat interventii aeriene de urgenta la nivel national, contribuind astfel la transportarea si salvarea a peste 4.000 de persoane care solicitau ajutor medical de urgenta.