Concurs Petrom pentru construirea celui de-al saselea “Parc al Viitorului”

Tinerii arhitecti si peisagisti din Romania sunt provocati sa participe cu idei pentru construirea unui parc la Constanta, intr-un concurs din cadrul programului de responsabilitate sociala „Parcurile Viitorului”, demarat de Petrom in iunie 2007.
 
Parcul, cu o suprafata de 1,5 hectare, va fi construit in cartierul CET, o zona industriala a orasului, poluata si lipsita complet de spatii verzi, se arata intr-un comunicat Petrom.

Concurentii trebuie sa aiba varsta de cel mult 40 de ani si sa fie absolventi sau cursanti ai unei institutii superioare de invatamant din domeniul arhitecturii si/sau peisagisticii. Tinerii se pot inscrie in competitie individual sau in echipe de cel mult 2 membri. Documentele necesare inscrierii in concurs pot fi accesate gratuit de pe site-ul www.parcurileviitorului.com.

Concursul incheie pe 8 mai 2009, jurizarea proiectelor va avea loc in perioada 18 – 22 mai 2009, iar castigatorii vor fi anuntati pe 25 mai 2009. Proiectele vor fi analizate de un juriu alcatuit din reprezentanti Petrom, ai autoritatilor locale si centrale (Ministerului Mediului si Dezvoltarii durabile), ONG-uri active in ecologie si probleme de mediu, mass-media, specialisti si cadre universitare in domeniul arhitecturii si peisagisticii.

Marele castigator va primi 4.000 euro sau un stagiu la o firma de peisagistica din strainatate. Locul doi va fi premiat cu 1.000 de euro, iar cel de-al treilea cu 500 de euro.

„In Constanta, fiecare cetatean beneficiaza de aproximativ 14 mp de spatiu verde, iar media europeana este de 26 mp/cap de locuitor. De acest loc de recreere vor beneficia si elevii a doua Grupuri Scolare: “Dimitrie Leonida” si „Cooperatie”, declara Mona Nicolici, Deputy Spokesperson Petrom.

Celelalte cinci parcuri construite de Petrom se afla in Bucuresti („Parcul Lunca Florilor”), Moinesti („Parcul Central”), Pitesti („Expo Parc”), Ploiesti („Parcul Libertatii”) si Timisoara („Parcul Adolescentilor”). Investitia de peste 2 milioane de euro s-a concretizat in 62.500 metri patrati de spatiu verde reamenajati la standarde europene, 6.000 arbori si arbusti plantati, 16 panouri voltaice si 6 instalatii de energie eoliana, 9 locuri de joaca si 3 terenuri de sport.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri