Companiile petroliere va dau 10 sfaturi pentru a conduce ecologic

Companiile petroliere din Europa isi unesc fortele pentru a-si educa clientii in spiritul eficientei energetice. "Economiseste mai mult decat carburant" este campania prin care 40 de companii petroliere europene din 29 de tari isi propun sa ecologizeze cat mai multi soferi.

Actiunea are la baza 10 sfaturi-cheie de eficientizare a utilizarii carburantului si de reducere a emisiilor. Soferii le vor gasi la cele peste 45.000 de benzinarii implicate in campanie.

"Suntem extrem de incantati de aceasta campanie, care recunoaste rolul industriei noastre in rezolvarea provocarilor legate de mediul inconjurator si energie, deschizand in acelasi timp un dialog cu consumatorii nostri despre eficienta energetica. Utilizand cunostintele, experienta si infrastructura de care dispunem, putem comunica despre nevoia de a schimba comportamentul individual, pentru ca impreuna sa realizam o schimbare importanta", a declarat Panos E. Cavoulacos, presedintele EUROPIA, Asociatia Industriei Europene a Petrolului, initiatoarea campaniei, alaturi de Comisia Europeana, prin intermediul comisarului european pentru Energie, Andris Piebalgs.

In Romania, campania va fi lansata de Asociatia Romana a Petrolului, ce numara sase companii membre, dintre care doua participa la aceasta campanie, OMV Romania Mineraloel si MOL Romania Petroleum Products. Consumatorii romani vor gasi materialele informative ale campaniei in statiile OMV si MOL.

La nivel regional, la campania "Economisiti mai mult decat carburant" participa toti cei 17 membri ai EUROPIA. In plus, 25 non-membri EUROPIA s-au mobilizat prin intermediul Asociatiilor Nationale ale Petrolului pentru a participa la aceasta campanie.

Iata cele 10 sfaturi pe care companiile din industria petrolului vi le sugereaza pentru a fi un sofer mai ecologic:

1. Mentineti-va vehiculul in stare buna de functionare si verificati periodic nivelul de ulei.
2. Verificati lunar presiunea anvelopelor.
3. Indepartati greutatile inutile din portbagaj sau de pe locurile din spate.
4. Inchideti geamurile, in special la viteza mare, si demontati portbagajele exterioare goale.
5. Folositi aerul conditionat numai daca este necesar.
6. Incepeti sa conduceti imediat dupa ce porniti motorul si opriti-l cand stationati mai mult de un minut.
7. Conduceti cu viteza rezonabila si mai presus de orice, conduceti lin.
8. Cand accelerati, schimbati treptele de viteza cat de repede posibil.
9. Incercati sa anticipati fluxul de trafic.
10. Luati in considerare posibiliatea de a utiliza masina impreuna cu colegii in drum spre serviciu

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri