Cel mai curat oras din China

Liaocheng, un oras vechi din vestul provinciei Shandong, a luat toate masurile necesare in ultimii ani pentru intarirea masurilor de protectie a mediului si construirea unui oras eco, in acelasi timp dezvoltandu-se economic, informeaza agentia de presa Xinhua.

Anul trecut orasul a lansat un program de reducere a poluarii apei din lacul Dongchang si din patru rauri locale, inclusiv Grand Canal.

Autoritatile orasului au refuzat construirea tuturor proiectelor industriale care ar putea sa polueze resursele de apa. Intre timp, autoritatile au creat un program care sa administreze accidentele de poluare ale 30 de mari poluatori aflati in oras sau in zonele limitrofe.

Tot anul trecut a inceput si a doua faza de constructie a centralei de tratare a apei uzate din Liaocheng, aceasta extinzandu-si capacitatea de tratare zilnica la 100.000 tone.

Cu celelalte centrale de tratare a apei uzate nou construite in departamentele Linging, Zi, Guan si Yanggu, orasul poate procesa un total de 360.000 tone apa pe zi.

Datorita acestor eforturi, ministrul Mediului a recompensat orasul ca avand cele mai bune programe de protejare lacurilor din tara. Lacul orasului, Dongchang, s-a clasat pe primul loc in topul lacurilor din orase, in ceea ce priveste calitatea apei.

Pe langa eforturile de mentinere a calitatii apei la cele mai inalte standarde, orasul a investit in calitatea aerului. In proiectele de desulfurare s-au investit in 2007 aproximativ 230 milioane dolari in cele 20 de centrale energetice pe baza de carbune ale orasului. Aceste proiecte au ajutat Liaocheng sa reduca emisiile de dioxid de sulf cu 6.000 tone in fiecare luna.

Orasul a intarit si masurile de control ale emisiilor de fum din zonele urbane. Un sistem centralizat de incalzire a fost adoptat in 1998 pentru a reduce poluarea aerului din zonele urbane. Astazi, o zona de 6,5 milioane de metri patrati, sau peste 40% din totalui zonei urbane, este acoperita de sistemul centralizat de incalzire.

Astfel, totalul zonelor verzi ale orasului a ajuns la 39%, cu o medie de zona verde de 16 metri patrati pe cap de locuitor, iar totalul zonelor forestiere ajunge la 187.000 hectare.

spot_img

Ultimele știri