Cadou pentru bucuresteni de Ziua Mediului: o gradina romaneasca la Muzeul Taranului Roman

Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, Apa Nova incepe lucrarile la prima gradina traditional romaneasca din Bucuresti. Incepand cu 5 iunie, terecatorii vor avea ocazia sa admire plante specific romanesti in gradina Muzeului Taranului Roman.

Lucrarile la gradina se vor intinde pe o perioada de patru luni. Bucurestenii vor avea ocazia sa poposeasca la umbra si sa se bucure de plante precum vita de vie, dovleci mari si rotunzi, stanjenei, trandafiri, tufanele, livada de corcodusi, pruni, caisi, meri, ciresi sau visini.

„Aici, la Muzeul Taranului Roman am incercat sa reconstituim un coltisor de Romanie traditionala unde fiecare sa se simta mai aproape de natura si sa-si aminteasca de adevaratele noastre valori, printre care traditiile si mediul sunt de mare pret. Desi suntem o societate franceza oferim un serviciu pentru bucuresteni, iar traditia si valorile sunt foarte importante pentru noi”, a declarat Andreas Baude, director general Apa Nova.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul Muzeului Taran Roman, Asociatiei pentru Tranzitia Urbana, impreuna cu profesoara Ioana Tudora de la Facultatea de Horticultura, sectia peisagistica. Plantele au fost plantate impreuna cu 10 studenti.

„Vrem sa recream in aceasta gradina un peisaj tipic romanesc. Unele schimbari vor fi sesizate in timp. Daca in alte tari gradina este controlata, in Bucuresti intotdeauna oamenii au trait impreuna cu ea. Peisagistica are o structura tipica unei gradini taranesti, straturile cu flori din fata casei, livada cu pomi fructiferi si gradina cu zarzavaturi in spate. In gradina interioara a Muzeului, am gandit o gradina utilitara cu zarzavaturi si plante aromatice, legume precum si alte planturi de care ai nevoi intr-o gospodarie: busuioc, menta, salvie, fasole si salata”, a declarat Ioana Tudora.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri