Bunatati din toate colturile tarii la targul de produse ecologice traditionale

Bucurestenii sunt invitati si in acest weekend la „Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale”, obtinute in ferme si gospodarii taranesti, editia a saptea, sa guste bunatati din toate zonele tarii.

Evenimentul se desfasoara in parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti" (ASAS), in perioada 16 – 18 iulie, intre orele 9 si 18, iar intrarea este libera.

Vizitatorii targului sunt asteptati de aceasta data cu o multime de specialitati gastronomice din toata tara.

Din Sibiu, producatorii din Malancrav aduc sucul de mere obtinut prin procesarea fructelor dintr-o livada certificata ecologic.

Moldovenii din Suceava vor aduce cozonaci de calitate inalta calitate cu ingrediente 100% naturale.

Apoi, producatorii din Olt vor veni cu pepeni verzi de Scarisoara si legume proaspat culese – rosii, castraveti, vinete, dovlecei, ardei gras din soiuri romanesti traditionale, dar si soiuri hibrid adaptate solului si climei din sudul tarii.

De asemenea, vor fi aduse vinuri alese de la Dealu Mare precum Merlot, Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra si Muscat Ottonel.

Dobrogenii aduc si de data aceasta delicioasa lor placinta dobrogeana dar si rulada din pulpa de berbecut, preparata dupa o reteta unica in tara, de satenii din Pestera (Constanta).

Tot in standurile producatorilor din Pestera, vizitatorii pot degusta hamsii si scrumbii sarate sau ghiuden,cu un pahar de vin pelin.
Maramuresencele vor veni cu binecunoscutele lor prajituri traditionale – foi cu mere, prajitura caramel, cu nuca de cocos, dobos, bezele Sarah Bernhardt, salam de biscuiti, prajitura cu mac, dar si alte surprize.

Tot de la producatorii din Maramures, bucurestenii pot cumpara miere, fagure, propolis, dar si dulceturi si siropuri naturale preparate in casa.

Galatenii vor veni si in acest weekend cu racoritoare precum braga, berea KlaussWies si Poll de la Martens. Tot de la Martens, din Galati, vine si berea fara alcool pentru soferi.

Din Calarasi, de la Stefanesti, producatorii aduc branza si iaurt din lapte nepasteurizat de capra.

Foto: emaramures.ro

spot_img

Ultimele știri