Astazi, participantii la conferinta “Romania, intre Copenhaga si Cancun” au incercat sa descopere ce inseamna pentru Romania asumarea unor noi tinte de mediu post-Kyoto. Evenimentul a fost organizat de Reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti si Asociatia Green Revolution, astazi, 3 iunie.
Comisarul European pentru Schimbari Climatice Connie Hedegaard a fost invitatul de onoare al conferintei care a debutat cu dezbaterea asupra natura eforturilor pe care Romania trebuie sa le faca si mai ales care sunt costurile, pozitia si obligatiile tarii noastre in lupta pentru combaterea efectelor schimbarilor climatice. In cadrul acestui panel al conferintei au mai luat cuvantul ministrul Mediului, Laszlo Borbely, Sulfina Barbu, presedintele Comisiei de Mediu si Administrare Teritoriala, si Nicolae Idu, seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.
O alta tema importanta a conferintei a fost biodiversitatea. Specialistii internationali si romani au incercat sa raspunda la intrebari precum „Care este valoarea serviciilor ecosistemelor?”, „Cati bani poti pierde distrugand biodiversitatea?”, „Cat va trebui sa plateasca Romania daca nu isi indeplineste obligatiile comunitare pe acest domeniu?”. Au luat cuvantul Andreas Beckmann, director al programului Dunare Carpati, WWF International, Nicolae Ursu, avocat senior, bpv Grigorescu, Atena Groza, Director, Natura Management si Costel Bucur, Director, Parcul Natural Muntii Maramuresului.
Cum poti pierde bani dar mai ales cum poti castiga de pe urma incalzirii globale a fost tema celui de-al treilea panel al conferintei in cadrul caruia au luat cuvantul Mihai Rohan, Presedinte, Carpatcement, Julian Popov, European Climate Foundation, Eliza Teodorescu, Presedinte, Reteaua de Actiune pentru Clima si Raluca Fiser, Presedinte Green Revolution.