Vineri, Dambovita a fost rasfatata. Nu de autoritati sau sisteme de epurare, ci de 300 de liceeni, profesori si artisti care ii vor oferi fiecare cate un cadou sub forma unor desene, picturi, graffiti sau text, chiar pe malul apei.
"Trecem in fiecare zi nepasatori pe langa o apa care reprezinta foarte mult in istoria orasului. Am auzit si eu legendele din jurul lui Bucur si sotiei lui, Dambovita. Prin evenimentul pe care il organizam vineri dorim sa-i determinam pe bucuresteni sa se gandeasca mai mult la aceasta resursa pretioasa – apa – si sa o trateze in fiecare zi cu respect", a declarat Andreas Baude, directorul general Apa Nova.
Incepand de vineri, bucurestenii si turistii vor putea afla mai multe despre istoria Dambovitei citind placutele informative instalate de Apa Nova in colaborare cu Administratia Nationala Apele Romane (ANAR) pe podul din Piata Unirii si podul Natiunile Unite. Datele sunt oferite publicului cu sprijinul istoricului Adrian Majuru si fac referire la raul de acum 500 de ani.
"Asa cum Dambovita, care este un brand pentru Bucuresti, ne aduce acum aminte de Bucurestiul interbelic, la fel si urmasilor nostri trebuie sa le aduca aminte de Bucurestiul de astazi", a declarat Marius Postelnicescu, directorul general ANAR.
Operele artistilor vor ramane pe malul apei si pot fi admirate de trecatori tot restul zilei, iar tablourile vor fi ulterior expuse la sediul Apa Nova.
Evenimentul se desfasoara cu ocazia Zilei Mondiale a Apei. Aceasta se sarbatoreste in fiecare an pe data de 22 martie. Annal, statele lumii si publicul larg sunt invitate sa dedice aceasta zi pentru a implementa recomandarile Natiunilor Unite si pentru a organiza actiuni concrete in tarile lor de origine.
Foto: Green Report