Antreprenorii mai au o săptămână să aplice la primul accelerator de mobilitate urbană din România

Start-up-urile cu soluții pentru mobilitatea urbană mai au doar o săptămână la dispoziție pentru a aplica la inVest – Urban Mobility Accelerator, prima inițiativă din România dedicată exclusiv transformării modului în care oamenii și bunurile circulă în mediul urban.

Ce oferă programul?

Programul oferă celor selectați:

  • finanțare de până la 18.500 EUR per start-up,
  • mentorat specializat,
  • pilotări în orașe din Regiunea Vest,
  • acces la investitori și autorități publice
  • Participare la Demo Day Timișoara, unde soluțiile vot fi prezentate public autorităților și investitorilor din regiune.

Termenul-limită este 16 iulie 2025, ora 17:00. Mai multe informaţii pentru înscriere se găsesc pe https://invest-accelerator.com/.

Dar ce este mobilitatea urbană?

Modul în care oamenii se deplasează se schimbă rapid: traficului devine congestionat. Poluarea aerului și infrastructura învechită nu mai sunt doar inconveniente urbane, ci provocări globale reale.

Aici intervine mobilitatea urbană. Conceptul se referă la toate sistemele și serviciile care facilitează deplasarea persoanelor și a bunurilor în mediul urban.

De la linii de metrou la trotinete electrice, de la roboți de livrare la senzori de parcare, acest concept acoperă un ecosistem vast.

Însă, dincolo de infrastructură, este vorba despre reinventarea orașelor pentru a fi mai accesibile, sustenabile și inteligente.

Iar dacă există o comunitate care acceptă această provocare cu o viziune proaspătă și soluții curajoase, aceasta este formată din antreprenori.

Cine sunt mentorii care vor ghida start-up-urile din acceleratorul inVest

Programul inVest aduce alături de start-up-uri o echipă de mentori cu profiluri diverse, dar cu un numitor comun: o experiență solidă în inovație, tehnologie și dezvoltare de afaceri.

Printre aceștia se numără nume cunoscute în peisajul antreprenorial din România și din Europa de Est:

  • Ana-Maria Drăgănuță Briard: avocat specializat în tehnologie și fondatoarea Legally Remote, o inițiativă care oferă soluții juridice pragmatice pentru companiile aflate în expansiune rapidă. Ana-Maria consiliază start-up-uri și scale-up-uri pe teme precum protecția datelor, proprietate intelectuală, contracte comerciale și conformitate.
  • Andrei Firoiu: promotor al inovației și dezvoltator de produse digitale, în prezent coordonând inițiative de produs la Cognizant Softvision. Cofondator al Cowork Timișoara, Andrei are o contribuție semnificativă la consolidarea ecosistemului local de startupuri, prin evenimente, programe educaționale și sprijin activ pentru comunitățile tech.
  • Adrian Pica: expert în product management cu un parcurs în insurtech, fintech, mobilitate și logistică. A cofondat PretulMeu.ro și a participat la dezvoltarea unor produse digitale utilizate de sute de milioane de utilizatori la nivel global, în cadrul a două companii unicorn.
  • Mircea Vădan: ca Managing Partner la Activize, ajută fondatorii să acceseze finanțare, conectându-i cu investitori și programe relevante. Mircea contribuie constant la analiza ecosistemului și este implicat în organizarea unor evenimente-cheie pentru inovare în regiune.

Acești mentori vor oferi feedback individualizat și vor facilita accesul la rețele și oportunități de colaborare.

Aplicațiile se depun până pe 16 iulie 2025, ora 17:00, pe: www.invest-accelerator.com.

Această activitate este finanțată de EIT Urban Mobility, o inițiativă a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene. Este cofinanțată de ADR Vest și implementată de Iceberg Plus și Cowork Timișoara.

Foto: Transport urban sustenabil, tramvai Sursa: Ale pnmi00 | Unsplash
Foto: Transport urban sustenabil, tramvai Sursa: Ale pnmi00 | Unsplash

 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri