Alstom: “40% din emisiile globale de CO2, din arderea combustibililor fosili”

Aproximativ 40% din emisiile globale de dioxid  de carbon (CO2) provin din centralele electrice pe combustibili fosili, a declarat Peter Erich Arnold, director regional de vanzari, Alstom Carbon Capture (CC). Compania germana este partenera a Institutului de Studii si Proiectari Energetice (ISPE) in proiectul de captare si stocare a CO2, Getica CCS.

40% din emisiile globale de dioxid de carbon aruncate annual, in atmosfera, provin din centralele care functioneaza pe baza decombustibili fosili. De aceea se impune, la nivel mondial, un management integrat al carbonului care presupune  dezvoltarea și implementarea unor tehnologii eficiente din punct de vedere tehnic și economic”,  a declarat Peter Arnold, cu prilejul seminarului “Solutii integrate de management al carbonului”,  organizat de ISPE.

Getica CCS a ramas, deocamdata, fara finantare

Proiectul Getica CCS, care  a concurat cu alte 15 proiecte inscrise in competitia NER300, primul Call, a ramas, deocamdata, fara finantare.

Regretele noastre sunt extrem de mari cu referire la retragerea proiectului Getica din competitia NER 300-Call 1, intrucat sansele adjudecarii erau extrem de mari, iar sumele alocate primului Call au fost cel putin duble fata de cele ce vor fi alocate in Call-ul 2, cand ne asteptam ca numarul de proiecte concurente sa fie cu mult mai mare”, a declarat, pentru Green Report, Carmencita Constantin, directorul Diviziei Energie si Mediu din cadrul Institutului de Studii si Proiectari Energetice (ISPE).

Proiectul Getica CCS Romania presupune captarea a circa 1,5 milioane de tone de CO2 pe an si stocarea in formatiuni geologice acvifere de mare adancime, de pana la 2.000 metri, pe o raza de maximum 50 de kilometri fata de Complexul Energetic Turceni.

spot_img

Ultimele știri