Sute de locuitori din zona Continental, din Timisoara, au protestat la ultima dezbatere publica, nemultumiti ca noaptea se trezesc din cauza mirosului neplacut, iar copiii lor au probleme de sanatate.
Gaze urat mirositoare, dar nontoxice
„Nu putem deschide geamurile noaptea, ne trezim din cauza mirosului cu care pur si simplu nu ne putem obisnui", a spus Adrian Stoica.
O alta femeie care a participat la dezbaterea publica a mentionat ca fiul ei are probleme de fiecare data cand simte mirosul si ii este teama pentru sanatatea lui. „Baietelul meu vomita de fiecare data cand simte mirosul, mi-e teama ca problemele vor fi tot mai mari", a spus femeia.
Dezbatere publica de forma
In replica, reprezentantii companiei au spus ca emisiile degajate in aer nu sunt toxice si ca nu pot afecta sanatatea omului.
Persoanele care au participat la ultima dezbatere publica au solicitat organizarea unei intalniri similare pe viitor, pentru ca de aceasta data nu exista sonorizare.
De asemenea, raportul despre gradul de poluare al emisiilor degajate a fost prezentat in limba germana, iar traducatorii au avut probleme cu termenii tehnici. „Nu se aude, nu intelegem nimic", spuneau oamenii prezenti la dezbaterea publica. „Organizarea este in sarcina firmei care cere autorizatia", a declarat directoarea Agentiei de Protectie a Mediului Timis, Adina Horablaga.
Agentia de Protectie a Mediului se va intruni in urmatoarele 30 de zile intr-o comisie, alaturi de comisari ai Garzii de Mediu, pentru a stabili daca fabrica va primi sau nu autorizatie de mediu.
Fabrica ar putea da statul in judecata
Vicepresedintele Continental Timisoara, Thierry Wipf, a spus ca exista cateva solutii pentru diminuarea mirosului, dar daca in continuare nu se elibereaza autorizatia de mediu, atunci se va respecta legea. „Putem dilua emisiile degajate si putem amenaja o bariera naturala. Vom respecta legea, dar daca nu primim autorizatia putem apela la instante sau putem pleca, daca asta se doreste", a spus Wipf.
Pentru mai multe informatii viziteaza Adevarul