Adevarul: Insula Mică a Brăilei, izvor nesecat de frumuseți. Vezi aici unde te poți plimba în Balta lui Terente!

Oferta turistică din rezervație include 16 trasee, o sumedenie de variante de camping și șansa de a vedea cuibul vulturului codalb sau ascunzătorile lui Terente. Chiar dacă unii spun că acestea n-ar mai arăta la fel ca pe vremea banditului, merită să vedeți peisajul luxuriant, de toamnă târzie, îmbrăcat în straie albe de promoroacă dimineața sau roșcat, cochetând cu soarele, la amiază.

La numai patru kilometri de oraș se află cea de-a doua deltă a Dunării, Balta Mică a Brăilei, parc natural protejat cu triplu statut: Parc Natural, Sit Ramsar și Sit Natura 2000.

Deși zona încă este virgină, fiind mai degrabă sub stăpânirea coloniilor de cormorani și a egretelor, turistul poate pătrunde în această lume mirifică, mergând cu vaporașul sau cu șalupa până la Chiriloaia, un drum nu costă mai mult de 15 lei de persoană.

Apoi, rangerii îl pot ghida, cu barca cu vâsle, prin încrengătura de vegetație luxuriantă, pentru a vedea o parte dintre cele 260 de specii de păsări rare, cuibul vulturului codalb, una dintre cele mai mari păsări din lume (având o anvergură a aripilor de 2,5 metri) sau, de ce nu, una dintre ascunzătorile banditului Terente.

„Zona este de o frumusețe aparte. E chiar mai frumos decât în Delta Dunării. Am fost într-o primăvară-vară și am văzut coloniile de cormorani, un spectacol inedit. Erau și nuferii galbeni în floare. Mi-a plăcut mult și cred că, acum, dacă sunt și locuri de cazare, voi mai merge", ne-a povestit Mihai Iordache.

Principala intrare în Insula Mică a Brăilei care, atenție, nu este în întregime zonă protejată, deci pe alocuri se poate și pescui, este podul rutier Giurgeni-Vadu Oii, situat pe DN 2A (fostul E60), București-Constanța.

Citeste mai mult pe adevarul.ro
 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri