Adevarul: AER a inaugurat sesiunea de vara a programului Eco-Romania

Asociatia de Ecoturism din Romania (AER) anunta deschiderea sesiunii de vara privind Sistemul de Certificare in Ecoturism, in cadrul programului “Eco-Romania”, relateaza Agerpres.

Proiectul ofera turistilor certitudinea ca produsul turistic pe care il cumpara este de buna calitate si contribuie la conservarea naturii si la dezvoltarea durabila a comunitatilor din zona de desfasurare a programului.

Potrivit AER, pot primi certificare ecoturistica pensiunile cu maxim 25 de camere, precum si programele turistice oferite de tur-operatori sau destinatiile turistice (zone ce ofera, promoveaza si coordoneaza produse si servicii ecoturistice intr-un mod unitar).

Din 2006 pana in prezent, au primit aviz “Eco-Romania” 17 pensiuni si pachete de servicii/tur, in diverse zone din tara: Retezat, Apuseni, Piatra Craiului, Sibiu, Brasov, Satele Sasesti, Delta Dunarii.

Valabilitatea unui certificat in ecoturism este de trei ani, sistemul bazandu-se pe participarea voluntara din partea beneficiarilor sai.

“In Europa exista sisteme de certificare asemanatoare doar in Suedia si Norvegia, si acest fapt plaseaza produsele de ecoturism certificate in Romania pe o pozitie unica pe piata europeana”, a declarat Andrei Blumer, presedintele AER.

In ultimii doi ani, Asociatia a promovat produsele certificate la 17 targuri internationale de turism organizate in Londra, Berlin, Viena, Stuttgart, Munchen si Utrecht.

Sistemul de certificare “Eco-Romania”, primul de acest fel din Romania, a fost elaborat in perioada 2003-2006, cu sprijinul Fundatiei pentru Parteneriat, Agentiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID) si Fundatiei Doen (Olanda). Elaborat dupa modelul unor sisteme similare existente in Suedia si Australia, sistemul are la baza opt principii de evaluare a turismului zonal.

AER este singura asociatie de turism din Romania care promoveaza un concept inovator, reunind sectoarele public si privat intr-un parteneriat pentru conservarea naturii si dezvoltarea ecoturismului.
 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri