Acoperișurile din sticlă folosite pe post de panouri solare

Fiecare casă trebuie adaptată pentru a face față la diversele provocări meteorologice și a micșora costurile de întreținere. Compania suedeză Sol Tech Energy a venit pe piață cu un produs inovator care schimbă modul de construcție, cel puțin în zona țărilor scandinave.  Aceasta a creat acoperișul de sticla care lasă lumina soarelui să pătrundă în casă și o transformă în energie termică, potivit Digital Trends.

 

soltech1

 

Spre deosebire de țiglele tradiționale, realizate din ciment sau argilă, cele din sticlă lasă soarele să treacă prin ele iar căldură acestuia este captată cu ajutorul unui material aflat la baza țiglei.  De asemenea, grinzile pe care sunt montate aceste țigle sunt construite în așa fel încât să creeze coloane de aer cald care mai apoi este circulat prin toată casa. Energia generată de acest proces funcționează ca un sistem de încălzire. În timpul verii, un convector transferă căldura la un sistem aflat la nivelul solului, lichidul din interiorul lui ajutând la menținerea unei temperaturi scăzute în casă.

 

solartech2

 

Dejavantajul acestui tip de acoperiș este dat de faptul că oricine poate privi de sus într-o locuință de acest fel, dronele reprezentând în acest caz un pericol real. Însă, pentru cei care sunt reticenți la ideea unui acoperiș de sticlă, Soltech poate instala, de asemenea, panouri de perete de sticlă care lucrează într-un mod similar.

solartech3

Pe de altă parte, locuințele viitorului pot fi făcute chiar din panouri solare, conform directorului general al Oxford PV, Kevin Arthur. Ceea ce propunem nou este ca decât să atașăm panouri solare pe clădiri mai bine construim clădiri solare. Dacă vă decideți să construiți o clădire cu pereți de sticlă mai puteți adăuga un cost suplimentar foarte mic pentru tratamentul cu celule solare. Costurile sunt doar cu 10% mai mari„, spune Arthur. În plus, proprietarul își poate alege chiar și culoarea acestei sticle, deși cea mai eficiență este culoarea albastră.

solartech5

solartech6

solartech7

Citește și:

Gresie, oglinzi sau ferestre reciclate, noul trend în construcții

Primul cartier cu case pasive și design bioclimatic din țară

Juvelen, cea mai sustenabilă clădire de birouri din Scandinavia

 

spot_img

Ultimele știri