3.500 de copaci, plantati in aceasta primavara in Timis si Arad

Peste 3.500 de copaci au fost plantati in aceasta primavara in 11 localitati din judetele Timis si Arad de catre voluntari ai Smithfield Ferme in cadrul miscarii nationale “Milioane de Oameni, Milioane de Copaci”, anunta un comunicat de presa din partea companiei.

Campania de plantari s-a incheiat astazi, in localitatea Nitchidorf din judetul Timis, unde voluntarii Smithfield Ferme, impreuna cu elevi ai Scolii Generale din localitate au plantat 150 de arbori – salcii, artari si salcami.

“Mediul inconjurator si grija fata de acesta reprezinta deja demult una dintre preocuparile noastre esentiale. Este un angajament de lunga durata pe care ni l-am luat si vrem sa fim in continuare alaturi de familiile angajatilor nostri si de ceilalti locuitori conlucrand pentru asigurarea unui mediu curat si sanatos acolo unde traim si ne desfasuram activitatea”, a declarat Bogdan Mihail, director general Smithfield Ferme.

Plantarile au avut loc in apropiere de fermele operate de Smithfield in cele doua judete, pe terenurile fertilizate organic de catre companie. Pentru urmatorii 3 ani, copacii plantati – salcami, mesteceni, artari, salcii, plopi, tei si paulownia – vor beneficia de tratamente si ingrijire constanta asigurata de parteneri ai Smithfield Ferme cu expertiza in acest domeniu, se precizeaza in comunicatul de presa.

Pana in prezent, in cadrul celor 4 editii a miscarii nationale de plantare de arbori si plante “Milioane de Oameni, Milioane de Copaci”, al carui membru fondator este, Smithfield Ferme a plantat peste 15.000 de copaci. Campania de plantari derulata de catre compania Smithfield Ferme va continua si in toamna.

Programul “Milioane de Oameni, Milioane de Copaci”, initiat de Fundatia PRAIS in parteneriat cu Ministerul Mediului si al Padurilor si Garda Nationala de Mediu, este o miscare nationala de plantari de arbori si plante, o platforma adresata tuturor companiilor, fundatiilor, institutiilor din tara care se inscriu in program cu rezultatele plantarilor anuale.

Smithfield Procesare este cel mai mare abator din Romania cu o capacitate de procesare de 600 de capete pe ora, fiind situat pe locatia fostului COMTIM, in judetul Timis.

Foto: Smithfield Ferme

spot_img

Ultimele știri