Înaintea debutului sezonului estival, 300 de tone de deșeuri au fost colectate timp de mai bine de două luni de pe litoralul românesc, anunță compania Apele Române Dobrogea-Litoral.
Apele Române Dobrogea-Litoral a predat operatorilor 300 de sectoare de plajă pe care a efectuat o serie de operaţiuni de colectare a deşeurilor, lucrări de nivelare şi afânare, precum şi de curăţare a liniei ţărmului de alge.
„De mâine, începe sezonul estival. 300 de sectoare de plaje au fost predate operatorilor de către Apele Române Dobrogea-Litoral în urmă cu mai bine de două săptămâni. (…) Timp de mai bine de două luni, colegii de la Apele Române Dobrogea-Litoral au efectuat în acest zone mai multe operaţiuni specifice de colectare a deşeurilor, lucrări de nivelare şi afânare, precum şi de curăţare a liniei ţărmului de alge. Rezultatele sunt semnificative: 300 de tone de deşeuri de pe întregul litoral românesc; 2.000 de tone de nisip care a fost reintegrat în profilul plajei şi depus în zonele deficitare”, a scris compania pe pagina sa de Facebook.
Porţiunile de plajă se regăsesc pe trei tronsoane: Tronsonul 1 – Corbu – Năvodari – Constanţa, Tronsonul 2 – Agigea – Eforie Nord – Eforie Sud – Tuzla – Costineşti şi Tronsonul 3 – 23 August – Olimp – Neptun – Jupiter – Venus – Saturn – Mangalia – 2 Mai – Vama Veche.
„Pe suprafeţele necontractate, operaţiunile de pregătire a plajelor vor continua”, dă asigurări Apele Române Dobrogea-Litoral.
De asemenea, stațiunea Mamaia este mai bogată cu 70 de hectare de plaje noi, urmând ca până în 2023 aproape toate plajele de pe litoralul românesc să fie mai late, în cadrul unui proiect de 800 de milioane de euro. Proiectul, finanțat din bani europeni, urmărește să protejeze biodiversitatea marină, dar și zona de litoral, locuințele și hotelurile.