26/09/07 MMDD – Raport privind situatia hidrometeorologica

RAPORT PRIVIND SITUATIA HIDROMETEOROLOGICA
SI A CALITATII MEDIULUI

in intervalul 25.09.2007, ora 7.00 – 26.09.2007, ora 7.00

I. SITUATIA HIDROMETEOROLOGICA
1. Situatia si prognoza hidrologica pe raurile interioare si Dunare, din 26.09.2007, ora 06.00
RAURI: Debitele au fost in scadere usoara, exceptand raurile din bazinele hidrografice: Vedea, Arges, Ialomita si raurile din Dobrogea unde au fost in general stationare. Nivelurile pe rauri la statiile hidrometrice se situeaza sub COTELE DE ATENTIE.

Debitele vor fi in general stationare pe raurile din bazinele : Barzava, Caras, Nera, Cerna, Jiu, Oltul inferior, Vedea, Arges, Ialomita, Barlad, Prut si raurile din Dobrogea si in scadere usoara pe celelalte rauri.
Sunt posibile cresteri de debite datorita precipitatiilor prognozate pe unele rauri mici din zonele de deal si munte din jumatatea de vest a tarii. Nivelurile pe rauri la statiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENTIE.

DUNARE: Debitul la intrarea in tara (sectiunea Bazias) in intervalul 25.09.-26.09.2007 a fost in scadere (5900 mc/s), situandu-se peste media multianuala a lunii septembrie (3750 mc/s). Aval Portile de Fier, debitele au fost in scadere pe sectorul Gruia-Cernavoda si in crestere pe sectorul Harsova-Tulcea.

Debitul la intrarea in tara (sectiunea Bazias) va fi in scadere. Aval Portile de Fier, debitele vor fi in scadere pe sectorul Gruia-Braila si in crestere pe sectorul Galati-Tulcea.

2. Situatia meteorologica in intervalul 25.09.07, ora 09- 26.09.07, ora 06
In tara vremea a fost predominant frumoasa, dar racoroasa noaptea si dimineata. Cerul a fost variabil in sud-vestul si nord-estul tarii si mai mult senin in restul teritoriului. Vantul a suflat in general slab, exceptand zona montana inalta si Delta Dunarii, unde a prezentat unele intensificari. Temperaturile maxime s-au situat intre 18 grade la Barnova si 27 de grade la Giurgiu, iar la ora 06 valorile termice se incadrau intre -1 grad la Miercurea Ciuc si 18 grade la Moldova Noua. Local in primele ore ale zilei si cu totul izolat noaptea s-a semnalat ceata in Transilvania, iar in depresiunile din estul acestei regiuni spre sfarsitul intervalului s-a format bruma.

Observatii:
In intervalul de diagnoza nu s-au emis averizari de fenomene meteo periculoase imediate.

La Bucuresti vremea a fost frumoasa, dar racoroasa noaptea si dimineata. Cerul a fost mai mult senin, iar vantul a suflat slab. Temperatura maxima a fost de 24 de grade la Baneasa si 26 de grade la Filaret si la Afumati, iar la ora 06 se inregistrau 7 grade la Afumati si 10 grade la Filaret.

3. Prognoza meteorologica in intervalul 26.09.07, ora 10-27.09.07, ora 09
In tara vremea se va incalzi usor in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in jumatatea de vest a teritoriului. Indeosebi dupa-amiaza si noaptea va ploua slab, pe arii restranse in Banat, Crisana si Oltenia. Vantul va prezenta unele intensificari in sudul Banatului, pe litoral si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 si 28 de grade, iar cele minime intre 6 si 16 grade, usor mai scazute in depresiuni. La Bucuresti vremea se va incalzi usor. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 27 … 28 de grade, iar cea minima de 9… 11 grade.

II. CALITATEA APELOR
Nu au fost semnalate evenimente deosebite.

III. CALITATEA MEDIULUI
1. In domeniul aerului
Nu au fost semnalate evenimente deosebite.

2. In domeniul solului si vegetatiei
Nu au fost semnalate evenimente deosebite.

3. In domeniul supravegherii radioactivitatii mediului
In tara si in capitala valorile radioactivitatii mediului s-au incadrat in limitele normale de variatie ale fondului natural.

4. In municipiul Bucuresti
In ultimele 24 de ore, sistemul de monitorizare a calitatii aerului in Municipiul Bucuresti, nu a semnalat depasiri ale pragurilor de informare si alerta.

Serviciul Relatii Publice al Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile

spot_img

Ultimele știri