23/02/2010 WWF – 2315 echipe din toata tara se vor intrece pentru titlul de cea mai verde scoala

Inscrierile pentru concursul national Scoli pentru un viitor verde, organizat de WWF (World Wide Fund for Nature) si editura CD PRESS, prin revistele Pipo, Doxi si Terra Magazin, s-au incheiat luni, 15 februarie 2010, dupa ce perioada de inscriere initiala a fost prelungita de catre organizatori, la cererea unui numar mare de cadre didactice. In intervalul 4 ianuarie – 15 februarie au fost inregistrate si validate, in total, 2315 formulare de inscriere, trimise de 1800 de unitati de invatamant (gradinite, scoli si licee) din toate judetele tarii si din toate sectoarele municipiului Bucuresti.

2315 echipe verzi, formate din 6945 de cadre didactice si 41.670 de elevi se vor intrece, pana la sfarsitul anului scolar, in diverse actiuni ecologice, care le-ar putea aduce titlul de cea mai verde scoala. Numarul total de potentiali participanti la activitati este de peste 200.000 de copii si 15.000 cadre didactice.

Dintre acestea, 537 de echipe concureaza la sectiunea “Pipo”, adresata gradinitelor, 671 la sectiunea “Doxi”, pentru clasele primare, si 1087 la sectiunea “Terra Magazin”, dedicata elevilor de gimnaziu si liceu. Cele mai multe echipe care s-au inscris in concurs provin din judetele Galati (128), Timis (115) si Botosani (112), iar in municipiul Bucuresti, din totalul de inscrieri (206) cele mai multe au venit din sectorul 3 (43).

Compania Lafarge, lider mondial in domeniul materialelor de constructii si partener WWF de patru ani de zile, a decis sa rasplateasca reactia atat de buna a scolilor, sprijinind proiectul cu suma de 3500 de euro, care va fi folosita pentru suplimentarea premiilor anuntate de organizatori, precum si pentru acordarea unui premiu special, de 500 de euro, pentru cea mai inovativa activitate eco.

In perioada urmatoare, pana pe 31 mai a.c., echipele inscrise in concurs vor trebui sa desfasoare in scolile si comunitatile lor 4 activitati ecologice care vizeaza tematica propusa in regulament. Intre 1 si 14 iunie a.c. coordonatorii echipelor vor trimite pe adresa redactiei CD PRESS „Jurnalul verde” (fotografii, filme sau desene care sa ilustreze actiunea sau campania initiata de echipa respectiva si alte documente justificative). Castigatorii vor fi anuntati pe 15 iulie a.c.

Participantii la concurs pot posta stiri referitoare la activitatile pe care le desfasoara in cadrul proiectului pe site-ul www.scolipentruunviitorverde.ro, care a devenit deja un portal eco prin care numeroase scoli si gradinite din intreaga tara isi comunica activitatile din Program si afla cele mai noi informatii legate de protectia mediului.

„Suntem foarte incantati de rezultate, este o campanie serioasa si ne-am propus sa o realizam fructificand experienta noastra de 15 ani pe piata produselor educationale pentru copii si tineri cu sprijinul WWF, o organizatie profesionista care s-a implicat cu daruire. Multumim pentru sprijin grupului Lafarge si ne exprimam astfel deschiderea pentru alte oferte de sprijin financiar pentru proiect. ” ¬– Costin Diaconescu, Director general CD PRESS, co-director program Scoli pentru un viitor verde®

DESPRE ORGANIZATORI:

Despre WWF (World Wide Fund for Nature):
Infiintata in anul 1961, WWF este cea mai importanta organizatie internationala care deruleaza proiecte pentru conservarea naturii, in peste 100 de tari. Misiunea WWF la nivel global este sa opreasca degradarea mediului inconjurator si sa construiasca un viitor in care oamenii traiesc in armonie cu natura, prin:
• conservarea diversiattii biologice la nivel mondial;
• utilizarea rationala a resurselor naturale regenerabile;
• reducerea poluarii și a consumului irațional.
WWF Programul Dunare-Carpati Romania urmareste conservarea naturii si a proceselor ecologice in Romania si in regiunea Dunare-Carpati, initiind, deruland si sprijinind proiecte pentru pastrarea diversitatii biologice, a speciilor salbatice si ecosistemelor naturale. Detalii la: www.panda.org/romania.

Despre CD PRESS:
La 15 ani de la infiintare, compania CD PRESS isi propune sa ramana prima alegere in domeniul produselor si proiectelor educationale de calitate, atat pentru copii si tineri, cat si pentru toti cei pasionati de cunoastere, adepti ai invatarii continue. In cei 15 ani de activitate neintrerupta, compania a pus la dispozitia publicului o oferta complexa, pornind de la reviste – Terra Magazin, Doxi si Pipo – care imbina intr-un stil modern informatiile din programele scolare cu noutatile din viata cotidiana – pana la manuale, dotari scolare si proiecte/programe educationale. Detalii la: www.cdpress.ro.
 

spot_img

Ultimele știri