20/07/2010 APC by Schneider Electric – Solutiile APC by Schneider Electric pentru Green IT

Un server este responsabil pentru un consum anual de energie electrica in valoare totala de 1.500 € si emite 2,5 tone de CO2.
Cum poate ajuta Green IT companiile la realizarea strategiilor eco si la scaderea cheltuielilor pe termen lung?

Bucuresti (Romania), 14 iulie 2010 – Green IT este un termen a carui definitie este inca “in lucru”. In contextul economic actual, poate constitui o oportunitate win-win pentru cresterea eficientei in companii.

Un server obisnuit este responsabil pentru emiterea a aproximativ 2,5 tone de dioxid de carbon anual, ceea ce inseamna ca fiecare doua servere au acelasi impact asupra mediului inconjurator ca un automobil. „In acest context cum putem incuraja deciziile de Green IT? Cea mai eficienta cale este transpunerea problemei in termeni financiari. Cand ne gandim ca un server mediu este responsabil pentru un cost al energiei electrice de 1.500 € anual, si mai mult de jumatate din aceasta energie este irosita, problema legata de mediu se transforma intr-o oportunitate financiara.”, declara Neil Rasmussen, Senior Vice-Presedinte pentru inovatie in cadrul APC by Schneider Electric.

Exista multe cai pentru functionarea unei companii in stil “green”: reducerea consumului de apa, a emisiilor de carbon, reciclarea echipamentelor sau eficientizarea consumului de energie. In viitor, reglementarile si evolutia tehnologica vor lua in considerare toate aceste aspecte. Daca in privinta consumului de apa sau a reciclarii echipamentelor, luarea masurilor in interiorul companiei este dificila, in ceea ce priveste consumul de energie electrica companiile pot actiona si pe termen scurt, iar rezultatele financiare vor fi vizibile de asemenea rapid.

Companiile risipesc energie electrica pentru functionarea infrastructurii IT in patru modalitati:
• Detin resurse IT online care ar trebui sa fie retrase;
• Au resurse IT utilizate mult sub capacitatea maxima;
• Folosesc echipamente hardware care nu au fost selectate pe baza eficientei energetice;
• Utilizeaza sisteme de alimentare cu energie electrica si de climatizare care consuma mai multa energie electrica decat echipamentele IT in sine si care sunt configurate, dimensionate si operate necorespunzator.

Una dintre frustrarile multor directori executivi cand vine vorba de initiativele IT este investitia initiala. Aceasta este justificata prin scaderea costurilor in viitor, economie dificil de estimat si de cele mai multe ori nerealizata. Din fericire, multe dintre oportunitatile pentru economisirea consumului de energie costa de fapt foarte putin sau sunt chiar gratuite, iar scaderea consumului poate fi masurata aproape imediat.

Exista trei directii importante pe care directorii executivi pot si ar trebui sa le implementeze pentru reducerea consumului de energie al infrastructurii IT:

• Includerea costurilor energiei electrice in analiza costurilor totale referitoare la deciziile legate de IT. Atunci cand costurile energiei sunt incluse, multe decizii cum ar fi inlocuirea serverelor, selectarea si achizitionarea de hardware si virtualizarea devin mult mai relevante si mai urgente.
• Implementarea politicilor referitoare la standardizarea serverelor. Standardizarea va facilita programele de virtualizare in derulare si va imbunatati planificarea, designul si eficienta sistemelor de electro-alimentare si climatizare.

• Raportarea eficientei infrastructurii de alimentare cu energie electrica si climatizare a centrelor de date, prin utilizarea standardelor de masurare specifice: PUE (Power Usage Efficiency) sau DCIE (Data Center Infrastructure Efficiency).

Una din marile probleme in ceea ce priveste consumul de energie in IT este ca acesta este in general invizibil. Vizibilitatea energiei in procesele decizionale din departamentele IT, ca si in operatiunile de zi cu zi ale centrului de date, reprezinta primul pas pe care directorii executivi trebuie sa-l faca pentru a pregati companiile pe care le conduc pentru un viitor IT mai verde.

Despre Neil Rasmussen
Neil Rasmussen este Vice-Presedinte pentru inovatie in cadrul APC by Schneider Electric. Activitatea lui curenta se concentreaza pe centrele de date de noua generatie si inalta eficienta. Neil Rasmussen este absolvent in inginerie electrica la MIT, detine 17 patente in domeniul arhitecturii centrelor de date si a publicat peste 50 de lucrari pe acest subiect.

Despre APC by Schneider Electric
APC by Schneider Electric, lider global in furnizarea de solutii integrate de electro-alimentare de siguranta si climatizare de precizie, ofera produse, software si sisteme destinate resedintelor, birourilor, centrelor de date si mediilor industriale. Printr-un angajament strict in privinta calitatii, APC ofera solutii revolutionare, eficiente din punct de vedere energetic pentru aplicatii tehnologice critice si industriale care sunt instalate si intretinute intr-un mod exemplar de-a lungul intregii durate de viata. Solutiile APC includ surse de putere neintreruptibila (UPS), echipamente de climatizare de precizie, rack-uri, software de control, monitorizare si administrare, precum si arhitectura APC InfraStruXure® – cea mai buna solutie din industrie – o solutie completa care integreaza electro-alimentarea, climatizarea de precizie si administrarea.

Schneider Electric, un specialist global in managementul energiei cu operatiuni in peste 100 de tari, ofera solutii integrate pentru multiple segmente de piata. Compania detine pozitii de lider in domeniul energiei si infrastructurii, procese industriale, automatizarea cladirilor, centre si retele de date, avind totodata si o prezenta puternica pe segmentul rezidential. Cei peste 100,000 de angajati ai companiei lucreaza pentru a face energia sigura, de incredere si eficienta, realizand venituri din vanzari in valoare de peste 15.8 miliarde de euro in 2009, prin activitatea lor constanta de a ajuta indivizii si organizatiile „sa profite la maxim de resursele energetice”.

www.apc.com
Toate drepturile sunt rezervate proprietarilor.
www.schneider-electric.com

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri