Rampa de stocare provizorie din Cluj-Napoca, administrata de societatea Salprest Rampa, a fost avizata ieri de catre Agentia Regionala pentru Protectia Mediului (ARPM) Cluj. Operatorii de salubritate au fost nevoiti sa depoziteze deseurile la Huedin fiindca depozitul din Pata Rat (foto) a fost inchis.
Autorizatia a fost emisa de seful ARPM Cluj, Anna Horvath, in urma analizarii observatiilor la decizia etapei de incadrare depusa de catre Rosal Grup impotriva platformei de stocare temporara a gunoaielor. Printre companiile de salubritate care trebuie acum sa depoziteze deseurile pe rampa operata de Salprest Rampa se numara Valmax si Eco Prisal, dar si Rosal Grup.
Directorul ultimei societati, Sergiu Hosu, ia in calcul atacarea deciziei ARPM de a aviza favorabil rampa provizorie. “Fiind o decizie a autoritatilor, suntem obligati s-o respectam sau s-o atacam. Adunarea generala a actionarilor va lua o decizie marti sau miercuri”, a spus Hosu. Rampa temporara are o capacitate de stocare pentru un an, calculata la actuala cantitate de deseuri colectate in municipiul Cluj-Napoca.
intre timp, avizele pentru rampa definitiva din comuna Feleacu ar urma sa fie oferite in doua saptamani, iar contractul pentru amenajare sa fie semnat in toamna, potrivit vicepresedintelui Consiliului Judetean, Radu Bica. “Asteptam acordul de mediu, speram sa-l primim. Am dat anuntul de intentie pentru licitatie, iar cand avem avizul de mediu, scoatem rampa la licitatie. Putem organiza concursul pana in 15 septembrie si, daca nu sunt contestatii, vom semna in octombrie”, a spus Bica.
Depozitul Pata Rat a fost inchis vineri noaptea de catre inspectorii de mediu si de echipaje de jandarmi din cauza calendarului programat pentru obiectivele de acest gen din Cluj. Acesta prevedea, inca de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, ca rampa de la Pata Rat nu va mai fi functionala din 16 iulie.