Ziare.com: Marea si virtutile ei terapeutice

Avem o tara frumoasa cu locuri unice in lume unde sa ne petrecem vacanta, numai sa existe vointa, dorinta si bani. Incearca sa-ti alegi locul unde sa-ti petreci vacanta si in functie de afectiunile de care suferi.

Daca ai ales marea, in tara sau in strainatate, ca loc de relaxare si rasfat, si crezi ca acolo te vei simti cel mai confortabil, este bine sa nu vezi in litoral doar locul de unde revii acasa cu pielea aramie. Este recomandat ca pentru sanatatea ta, sa profiti cat mai mult de binefacerile terapeutice ale apei, nisipului, bailor de soare si plimbarilor matinale.

"Toata lumea este o farmacie" spunea Paracelsus cu sute de ani inaintea noastra. Intr-adevar, cura heliomarina, (prefixul "helio" se refera la soare, de la Helios, zeul Soarelui, la greci; deducem ca termenul "heliomarin" presupune asocierea soarelui cu apa de mare si intreg climatul marin, inclusiv curenti si aerosoli) constituie o adevarata farmacie cu un mare potential de a vindeca, atat fizic, cat si psihic.

Pe omul sanatos, climatul marin il face mai vioi si mai tonic, il ajuta sa se destreseze, il binedispune si-i aeriseste gandurile, ii stimuleaza intreg metabolismul, il caleste si-l pregateste pentru anotimpul rece, intarindu-i imunitatea.

Persoanele care sufera de hipotiroidie, insuficienta ovariana, reumatism, tuberculoza osoasa, boli de piele e bine sa-si petreaca vacanta la mare. Soarele marin contine o cantitate foarte mare de raze ultraviolete benefice organismului care, atent folosite ca durata si moment al zilei, previn osteoporoza, depresia, insomnia, meteosensibilitatea, atenueaza simptomele bolilor autoimune.
 

Citeste mai mult despre Marea si virtutile ei terapeutice pe ziare.com

spot_img

Ultimele știri