In Europa, in special in Franta, Germania, Austria si Elvetia, noua tendinta o reprezinta "bazinele bio", unde agentii chimici de purificare, precum clorul si ozonul, sunt inlocuiti cu stuful, irisul si alge in scopul eliminarii bacteriilor, mentinand in acelasi timp echilibrul ecologic.
"Acesta este viitorul", sustine Patrick Bidegain, directorul companiei Green Concept, lider francez in instalatia de bazine biologice, cu 7 constructii realizate, iar alte 12 in curs de executie, relateaza Corierre della Sera. "Oamenii s-au saturat de produsele chimice", continua Bidegain.
In mod special sunt implicate mamele tinere, atente la sanatatea copiilor si filoecologisti.
Dar ideea se poate aplica, de asemenea, in turism, primariile fiind interesate sa investeasca in aceste proiecte, atrase de costurile mai mici de instalare si intretinere care oscileaza intre 600 si 900 de euro pe metru cub.
Dar cum functioneaza procesul de purificare a apei pentru a fi eficient impotriva agentilor patogeni periculosi?
Se recicleaza apa din circuitul inchis prin intermediul unui bio-filtru care contine anumite "bacterii bune", daunatoare moleculelor nocive si care pun in miscare un proces de mineralizare.
In concluzie, plantele sunt cele care absorb moleculele tratate astfel incat pot regenera apa. Temperatura apei este importanta: daca depaseste 28 de grade, ecosistemul se deregleaza. Monitorizarea este fundamentala.
Citeste mai mult despre acest subiect pe Ziare.com.