Delta Dunării va putea fi explorată pe Google Maps începând cu această toamnă

Delta Dunării va fi putea fi explorată pe harta digitală Google Maps începând cu această toamnă, cu ajutorul WWF România și Google.

©WWF România

Procesul de captare a imaginilor de tip Street View a început acum o lună de zile, echipa WWF navigând brațele Sulina și Sfântu Gheorghe. Imaginile vor fi disponibile online în toamnă pe Google Maps, după ce vor fi procesate de specialiștii Google. Inițiativa face parte din eforturile WWF de conștientizare a publicului în legătură cu importanța Deltei Dunării.

Delta Dunării, sit UNESCO protejat la nivel internațional, adăpostește peste 5000 de specii de animale și plante,  peste 300 de specii de păsări, adică 85% dintre speciile de păsări din România, majoritatea strict protejate, cea mai mare colonie de pelicani și cea mai întinsă zonă compactă de stufăriș din Europa. De asemenea, Delta este cunoscută pentru sturioni, cei mai mari pești de apă dulce din lume. În perioada comunismului, biodiversitatea zonei a scăzut din cauza extinderii terenurilor agricole, a fermelor piscicole și a exploatării excesive a stufului.

Green Report Shop Produse ECO

Cea mai mare amenințare înregistrată la adresa biodiversității provine din impactul combinat al pierderii și degradării habitatelor, ca urmare a activității umane.

Dacă trendul actual continuă, până în 2020 populațiile speciilor sălbatice de vertebrate ar putea ajunge la un declin de 67%, comparativ cu anul 1970, ca urmare a activităților umane. În plus, cel mai mult suferă populațiile speciilor de apă dulce, declinul fiind în acest caz de 81%, mai mult decât dublu față de speciile terestre și marine. Odată cu biodiversitatea, cu ecosistemele de apă dulce, pierdem de fapt și serviciile esenţiale de mediu: protecția împotriva inundațiilor, apă potabilă, lemn, biomasă, oportunități de turism și recreere, pește și alte surse de hrană.

Un hashtag menit să schimbe trendul: #ProtectWater

WWF încurajează protejarea Deltei și a ecosistemelor prin măsuri individuale, cum ar fi alegerea produselor locale și de sezon, susținerea produselor sustenabile, dezvoltate de localnici și nederanjarea vieții sălbatice în timpul călătoriilor. De asemenea, WWF ne recomandă să ne informăm și să acționăm când vedem că legile care care protejează natura, ca Directiva Cadru Apă și Directiva Habitate, sunt în pericol.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri