Aproximativ 13 milioane de oameni au fost angajati in industria forestiera in anul 2000. World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) si World Resources Institute (WRI) au realizat un ghid care vine in sprijinul organizatiilor de orice tip si marime sa participe la asigurarea supravietuirii resurselor forestiere ale lumii pentru cele 800 de milioane de persoane pentru care "padurea inseamna acasa", se arata in prezentarea proiectului publicata pe wbcsd.org.
"Aprovizionarea sustenabila cu produse din lemn si hartie. Introducere" pleaca de la ideea ca deciziile cu privire la achizitionarea si folosirea produselor din lemn si hartie pot avea impact pe termen lung asupra padurilor, asupra comunitatilor care depind de industria forestiera si asupra locurilor unde ajung aceste produse.
Lucrarea este elaborata plecand de la 10 idei-cheie:
- Originea- De unde vin aceste produse?
- Acuratetea informatiei – Informatia despre produse este credibila?
- Legalitatea – Produsele au fost realizate intr-un cadru legal?
- Sustenabilitatea – Padurile au fost administrate sustenabil?
- Locuri speciale – Locurile speciale, precum ecosistemele sensibile, au fost afectate?
- Schimbarile climatice – Problemele climatice au fost luate in calcul?
- Protectia mediului – Au fost aplicat controale de mediu?
- Fibra reciclata – Fibra reciclata a fost folosita corect?
- Alte resurse – Au fost folosite corect alte resurse?
- Comunitatile locale – S-au luat in calcul nevoile comunitatilor locale?
Ghidul este realizat in scopul de a ajuta cumparatorii sa –si dezvolte propria politica de aprovizionare cu produse din lemn si hartie. Cele doua organizatii vor publica si "Aprovizionarea sustenabila cu produse din lemn si hartie. Ghid de resurselor".