Conceptul DRIVe surprinde activitatea desfasurata de compania Volvo in domeniul imbunatatirii impactului generat de autovehiculele produse asupra mediului inconjurator. Aceasta tendinta se manifesta in tot ceea ce facem, de la proiectare, cercetare si productie, la comunicare, vanzari si servicii, iar acest lucru reflecta angajamentul pe care ni l-am asumat referitor la ideea de mobilitate durabila.
Mediul inconjurator a fost in atentia Volvo Cars la Frankfurt in cadrul Salonului Auto. Compania ofera mai multe solutii tehnice de a reduce emisiile de dioxid de carbon.
Solutiile hibrid reprezinta unul dintre exemplele de inovatii tehnologice. Datorita cooperarii dintre industria auto si alte sectoare administrative ale statelor membre UE, combustibilul E85 Flexifuel este din ce in ce mai prezent printre optiunile conducatorilor auto din aceste tari.
Utilizarea bioetanolului E85 nu afecteaza placerea de a conduce, capacitatea de incarcare a autovehiculului sau siguranta la bord. De asemenea, acest tip de carburant nu limiteaza nici optiunile dumneavoastra referitoare la modelul Volvo dorit. Bioetanolul afecteaza insa in mod pozitiv nivelul emisiilor de CO2.
Importatorul Volvo in Romania, EIT-Forum Auto, a inceput procesul de introducere a optiunii de motorizare cu Flexifuel in oferta nationala.
"In prezent, bioetanolul este una dintre cele mai atractive alternative in ceea ce priveste disponibilitatea, eficienta pentru mediul inconjurator si pretul competitiv. Si pentru ca Volvo este o companie bazata pe o economie a cunoasterii, vom evalua permanent cele mai noi alternative tehnologice ale viitorului", a declarat Frederik Arp, presedinte Volvo Cars. Solutii hibrid precum ReCharge Concept, care a fost dezvaluit la Frankfurt, sunt un exemplu ca noile tehnologii sunt inca in stadiu de inovatie.
Conceptul Volvo Recharge
Volvo ReCharge se bazeaza pe conceptul denumit "plug-in hybrid", care utilizeaza baterii ce sunt incarcate in fiecare zi de la prize de alimentare obisnuite. Fiabilul motor Flexifuel de 1,6 litri cu 4 cilindri intervine exact cand este nevoie. Motorul cu combustie nu asigura o transmisie mecanica a puterii motrice catre roti. Atunci cand bateriile sunt descarcate, motorul cu combustie actioneaza alternatorul. Acesta, la randul sau, distribuie energie catre fiecare dintre motoarele electrice care deservesc fiecare roata.
Utilizand energia generata de baterie, autovehiculul dumneavoastra va beneficia de o autonomie de 100 de kilometri. Atunci cand conduceti utilizand energia generata de baterie, costurile legate de carburant sunt reduse cu 80% fata de cheltuielile inregistrate de un autovehicul pe benzina din aceeasi clasa. Nivelul de emisii de CO2 este redus cu 66 de procente fata de modelele hibrid disponibile la momentul actual.