La 10 ani de la prima ediție Earth Hour, ce a avut loc la Sydney, cea mai mare mișcare de mediu din istorie, inițiată de WWF, este gata să unească din nou milioane de oameni din întreaga lume. Intervalul orar rămâne același, 20:30 – 21:30, timp în care oameni și construcții emblematice vor stinge lumina, gest-simbol în lupta împotriva schmbărilor climatice.
De 10 ani Earth Hour mobilizează milioane de oameni ca să atragă atenția asupra impactului pe care noi oamenii îl avem asupra mediului. Am reușit să creăm o mișcare globală la care anual participă peste 1,5 miliarde de oameni, însă n-am reușit încă să generăm acel impact dincolo de Ora Pământului. Degradarea ecosistemelor se întâmplă într-un ritm din ce în ce mai accelerat, iar procesul poate fi oprit doar printr-o schimbare radicală a tendințelor de consum și de comportament din partea oamenilor și mult mai puțin prin intervenții de la nivel înalt, prin reguli și legi noi”, a spus Magor Csibi, Director WWF România.
În București WWF organizează un eveniment în Parcul Izvor, în zona alveolei dinspre Bulevardul Națiunile Unite, sâmbătă, pe 25 martie 2017, începând cu ora 17:00. Vor avea loc activități pentru copii prin care aceștia pot învăța despre natură.
De asemenea, de la ora 20.30, până la 21:30, bucureștenii pot alege o tură cu bicicleta pe traseul: Parc Izvor (alveola Națiunile Unite) – str. B.P. Hașdeu – Splaiul Independenței – Știrbei Vodă – Berzei – Calea Griviței – Dacia – Romană – Universitate – Unirii – Splaiul Independenței – Națiunile Unite – Izvor.
În 2016, peste 500 de bicicliști au profitat de Earth Hour 2016 și s-au mobilizat într-un marș pe străzile capitalei pentru a cere autorităților „un oraș mai curat și mai prietenos cu bicicliștii”.
Ora Pământului (Earth Hour) a fost organizată pentru prima dată de către WWF – Australia în Sydney, în data de 31 martie 2007, fiind brand înregistrat de organizația WWF (World Wide Fund for Nature) la nivel global. Peste 2,2 milioane de oameni și 2.000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, pentru a atrage atenția asupra schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câțiva ani ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie.
Românii sărbătoresc Earth Hour din anul 2009, fiind parte astfel din comunitatea globală de peste două miliarde de oameni. De-a lungul celor șapte ediții de până acum, peste 40 de orașe din România au participat în mod activ la Ora Pământului și sute de mii de români au stins luminile timp de o oră, în ultima sâmbătă din martie. S-au alăturat inițiativei clădiri simbolice, castele, monumente și instituții, printre care chiar și Palatul Parlamentului, care consumă într-o oră cât un oraș de 20.000 de locuitori.