VIDEO Deșeurile produse de o tânără timp de doi ani încap într-un borcan

Media deșeurilor produse de un om, pe zi, e de două kilograme, adică în jur de 700 de kilograme pe an. Aceste cifre au inspirat-o pe Lauren Singer, din New York, să se treacă la un stil de viață „zero-deșeuri”. Lauren produce atât de puține deșeuri încât toate gunoaiele strânse de ea în ultimii doi ani încap într-un borcan de jumătate de litru, potrivit Inhabitat.com. Acum, ea încearcă să îi învețe și pe alți oameni cum să facă asta.

Zero-Waste-Woman

„Călătoria” lui Lauren a început după ce profesorul ei de la colegiul de studii de mediu, Jeffrey Hollender, a subliniat cât de important este să trăiești conform propriilor valori, și cum fiecare lucru pe care îl facem, oricât de mic, influențează mediul care ne înconjoară.

Lauren vedea cum colegii ei își aduc prânzul în pungi de plastic și beau apă din sticle tot de plastic. I s-a părut o ipocrizie, iar asta a înfuriat-o, așa că s-a hotărât să ia atitudine. Ea aflase despre o familie din California care s-au auto-intitulat drept „Zero Waste Home” (casa zero-deșeuri). Aceștia au inspirat-o, de asemenea, și s-a decis ca prin propriile ei acțiuni să îi încurajeze la rândul ei pe alții să trăiască o viață „zero-deșeuri”.

Ca să-și pună planul în aplicare, Lauren Singer a făcut un blog unde îi ghidează pe cititori, pas cu pas, să treacă de la stilul de viață tradițional la unul prietenos cu mediul. Ea încurajează schimbarea produselor de uz casnic clasice cu unele ecologice, și oferă chiar alternative specifice de produse cum ar fi periuțele de dinți biodegradabile, aparatele de ras la care lama poate fi înlocuită și săpunuri neambalate, așa încât să le ușureze procesul de tranziție celor dornici să-i calce pe urme. Lauren are pe blog chiar și rețete care arată cum ne putem face singuri pastă de dinți, loțiune de corp și alimente pe care de obicei le cumpărăm într-un ambalaj de plastic.

Sursă foto&video: Trash is for Tossers

Mai citește și:

Șapte moduri prin care poți reutiliza cofrajele de ouă

O fetiță construiește adăposturi din materiale reciclate pentru oamenii străzii

Nouă motive pentru care ar trebui să consumi alimente produse local

Un tânăr strânge mâncarea rămasă de la restaurantele din New York și o donează celor nevoiași

spot_img

Ultimele știri