Ursus dramuieste apa si energia electrica

Ursus Breweries este singura companie romaneasca producatoare de bere la care se face referire, in privinta reducerii consumului de apa, intr-un studiu realizat recent de “The Brewers of Europe”.

In perioada 2008-2010, principalele actiuni de reducere a consumului de apa, la nivelul companiei, au vizat eliminarea pierderilor si optimizarea consumurilor de apa la utilizatorii finali.

De asemenea, Ursus a reusit sa reduca cu aproximativ 6.000.000 kWh consumul de energie electrica in 2011 fata de anul anterior.

“Reducerile de apa au fost posibile datorita optimizarilor aduse tehnologiilor instalate in programele de marire a capacitatii din sucursalele companiei noastre. Iar beneficiile micsorarii consumului de apa au condus la diminuarea costurilor specifice, cat si la minimizarea impactului asupra mediului, prin reducerea cantitatii de efluenti deversati in retelele de canalizare orasenesti, dupa o prealabila epurare prin statiile proprii de tratare ape uzate”, a declarat, pentru Green Report, Aurelian Bent, Packaging and Engineering Director, Ursus Breweries.

Investitii in statii de tratare a apei

La Timisoara, Ursus a investit, in urma cu cativa ani, 50 de milioane de euro in modernizarea fabricii, care include si o statie de tratare a apelor uzate. Compania continua initiativele de protectie a mediului, prin instalarea de statii de tratare a apelor uzate, provenite din procesele de productie desfasurate, in toate cele 3 unitati de productie pe care le detine in Timisoara, Buzau si Brasov. Costul total al investitiilor realizate pentru epurarea apelor, in toate cele 3 unitati, se ridica la cateva milioane de euro.

“Investim constant in procesul de fabricare a berii, pentru ca noile tehnologii ne ajuta sa pastram calitatea produselor noastre. Un alt obiectiv important al acestor modernizari este de a minimiza impactul activitatilor noastre asupra mediului”, a adaugat Aurelian Bent.

In 2010, 60% energie provenita din surse regenerabile

Energia electrica este economisita de Ursus prin eficientizarea consumului la utilizatorul final. Compania a reusit sa micsoreze considerabil consumul de energie electrica, iar componenta regenerabila a energiei electrice, utilizata de sucursalele Ursus Breweries, este reprezentata de procentul de energie verde, asigurata de furnizorul de energie electrica.

“In anul 2010, 59,29% din energia electrica utilizata de sucursalele Ursus Breweries a provenit din surse regenerabile. Procentele de energie verde aferente anului 2011 urmeaza insa a fi comunicate de catre furnizor, conform reglementarilor ANRE”, a adaugat Aurelian Bent.

In ceea ce priveste flota auto a companiei, aceasta este in permanenta supravegheata pentru ca emisiile sa se incadreze in limitele normale, avand in vedere un impact cat mai redus asupra mediului.

“Cu cat vehiculele noastre functioneaza mai bine, cu atat distributia va fi mai rapida, iar impactul asupra mediului mai redus. De asemenea, ne aflam intr-un proces continuu de optimizare a transporturilor si a distributiei pentru a reduce cat de mult posibil cantitatea de carburant folosita si cea de gaze de esapament”, a mai spus Aurelian Bent.

Peste 70.000 tone de deseuri, reciclate in 2011

Ursus Breweries colecteaza selectiv, pe tipuri de deseu, toate deseurile generate din activitatile desfasurate in locatiile sale. Odata colectate, aceste deseuri sunt transportate de reciclatori spre depozitele de reciclare. Iar pentru colectarea deseurilor provenite din ambalaje, de la produsele plasate pe piata, Ursus a incheiat un parteneriat cu Eco-Rom.

“In 2011, cantitatea totala de deseuri generata din activitatile Ursus a fost de 84.339 tone din care 74.786 tone au fost reciclate. Diferenta o reprezinta deseul menajer care a fost transportat prin operatorii de salubritate catre deponeele municipale”, a declarat, pentru Green Report, Diana Klusch, Corporate Affairs Director Ursus Breweries.

285 de voluntari au strans gunoaiele din 4 judete

Ursus Breweries s-a alaturat Miscarii de Reciclare, proiect national de educare a publicului larg in privinta reciclarii.

“Incercam sa cream in randul publicului larg o noua atitudine, reciclarea. In toate sediile noastre se colecteaza selectiv, iar la evenimentele organizate de Ursus Breweries incurajam oamenii sa adopte o atitudine pozitiva fata de mediu si sa recicleze”, a subliniat Diana Klusch.

Angajatii Ursus Breweries participa activ la campanii nationale de colectare si reciclare si sunt parteneri traditionali ai campaniei Let’s Do It, Romania!. Anul acesta 285 de voluntari din cadrul companiei au ajutat la colectarea gunoaielor din judetele Ilfov, Timisoara, Brasov, Buzau si Cluj.

Ursus Breweries s-a implicat si in promovarea unicitatii Biosferei Delta Dunarii la nivel european, dar si in proiecte de colectare selectiva si reciclare a deseurilor din zona.

“Din 2009 Ursus Breweries a sustinut in fiecare an festivalul de gastronomie si traditii culturale ”D’ale Gurii Dunarii”. In cadrul programului, sase comunitati din Delta Dunarii au demonstrat ca traditiile gastronomice si culturale ale Deltei constituie solutii viabile de dezvoltare durabila pentru populatia din zona”, a concluzionat Diana Klusch, Corporate Affairs Director Ursus Breweries.

Mihaela Pavnutescu
 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri