Unirea Alba: ONG-urile lui George Soros ataca din nou in instanta proiectul de la Rosia Montana

Greenpeace si Centrul de Resurse Juridice (CRJ) au deschis un nou razboi proiectului Rosia Montana. Astazi la Tribunalul din Alba lulia se vor infatisa avocatii palariilor verzi (unguresti) si paratele lor: societatea romano-canadiana Gold Corporation si Consiliul Judetean Alba. Din pozitii aberante, ONG-urile cer judecatorilor sa anuleze un drept legal. Contesta peste 4000 de pagini de documente. Tipa ca fauna este periclitata. Ca se pierde dreptul papadiilor de a creste sub soare, ca ramele nu vor mai avea galerii, ca in apa va fi mai putin hidrogen si lisitele nu vor mai face vocalize. Nimic despre dreptul minerilor la munca.

Ele au un singur scop: de a opri o investitie care ar aduce aproape patru miliarde de dolari economiei romanesti, mii de locuri de munca, bani din impozite si taxe la bugetul national si local, conditii mai bune pentru locuitorii unei zone uitate de lume. Nu doresc decat un Ardeal sarac, pentru a putea fi mai lesne cucerit economic si financiar.

De altfel, nici nu mai conteaza ca investitorii au cheltuit deja peste 10 milioane de dolari doar in programul de cercetare a patrimoniului din zona, ca au construit un cartier intreg la Alba lulia pentru localnicii care au ales stramutarea si ca au restaurat deja o casa in centrul istoric al Rosiei Montane – si asta fara sa scoata un gram de aur, ba chiar fara sa aiba macar proiectul evaluat de autoritatile romane.

Ion Dumitrel, presedintele Consiliului Judetean Alba, a declarat ca Certificatul de Urbanism emis recent pentru compania miniera este "beton". Cu toate acestea, "soldatii" coordonati de Budapesta vor lupta cu toate fortele sa il sparga.

Se stie despre CRJ ca face parte din reteaua de organizatii a miliardarului de origine ungara George Soros. Pe de alta parte, filiala Greenpeace din Romania este coordonata direct de la Budapesta. Greenpeace tine atat de mult la protectia mediului din Romania, incat, in urma cu cativa ani, a cerut spaga Guvernului de la Bucuresti pentru a se implica in apararea mediului natural din Delta Dunarii, in fata planurilor Ucrainei de a construi Canalul navigabil Bistroe.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri