Unilever Romania a reusit anul trecut sa reduca cu 23% cantitatea de energie per tona de produs, comparativ cu anul 2008, au declarat, miercuri, reprezentantii companiei. "Am redus, de asemenea, semnificativ cantitatea de apa consumata in procesele tehnologice. La consumul de apa per tona de produs finit in 2011, fata de 2008, am inregistrat o scadere de 23%", au mai adaugat reprezentantii Unilever.
Potrivit acestora, pe platforma de la Ploiesti, compania deruleaza programe care au in vedere reducerera progresiva a cantitatii de deseuri generate in unitatile de productie. Astfel, anul trecut cantitatea de deseuri trimisa spre reciclare a scazut cu 25%, comparativ cu 2008, in fabrica de detergent, si cu 31% in fabrica de alimente.
"Vom continua initiativa de a reduce cantitatea de deseuri generata de fabricile noastre ca parte din programul nostru << Zero waste to Landfill>>", au mai spus reprezentantii companiei.
Planul pentru un Stil de Viata Durabil
La un an de la lansarea Planului pentru un Stil de Viata Durabil, bilantul arata ca efectele implementarii acestuia se fac simtite la nivel international si in Romania, fiind inregistrate progrese considerabile la numeroase capitole, de la managementul deseurilor si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si pana la diminuarea nivelului de sare din supe si condimente.
„Cresterea sustenabila este singurul model acceptabil pentru dezvoltarea unei companii, in viitor, si de aceea Planul Unilever pentru un Stil de Viata Durabil este in centrul strategiei noastre de business. Este evident ca sustenabilitatea poate determina cresterea unui business si este incurajator sa remarcam faptul ca brandurile noastre globale active in acest domeniu au crescut in anul 2011”, a declarat Paul Polman, CEO Unilever (foto 1).
Odata cu publicarea raportului, Unilever a anuntat ca pana la sfarsitul lui 2012 isi va atinge obiectivul de a procura uleiul de palmier din surse durabile, certificate „Green Palm”, cu trei ani inainte de planul stabilit.
Compania si-a stabilit acum ca obiectiv achizitionarea intregii cantitati de ulei de palmier din surse ce pot fi identificate, pana in 2020. Acest lucru inseamna ca Unilever va putea sa identifice plantatia de origine a intregii cantitati de ulei de palmier certificate achizitionate.
Printre progresele inregistrate, Unilever a anuntat ca 24% din materia prima agrara provine din surse sustenabile, fata de doar 14% in 2010. Peste 90% dintre principalele produse Unilever din toata lumea contin, in prezent, mai putin de o treime grasime saturata, iar 20% din totalul de energie utilizata de Unilever este reprezentat de energia regenerabila. In Europa, 100% din electricitatea achizitionata provine din surse regenerabile.
Foto: bloomberg.com, greenchicgeek.blogspot.com
Citeste:
Unilever vrea sa reduca cu 50% impactul produselor sale asupra mediului
Mancarea sanatoasa este prea scumpa