Ungaria va reduce emisiile de dioxod de carbon cu 16-34% pana in 2020

Ungaria va reduce emisiile de dioxid de carbon cu 16-34 procente, pana in anul 2020, a declarat ministrul Mediului, Jozsef Feiler. El a precizat ca procentul exact va fi cunoscut dupa discutiile cu alte membre ale Uniunii Europene, in decembrie, informeaza MTI.

Feiler a reiterat faptul ca o decizie relevanta a ministrilor UE a stipulat reducerea cu cel putin 20 de procente, pentru statele UE, pana in anul 2020, fata de nivelul din anul 1990. Aplicarea masurilor de eficienta in industrie, la nivel mondial, va permite reducerea emisiilor de dioxid de carbon (CO2) cu 19-32 la suta, in acest sector, potrivit Agentiei Internationale pentru Energie (AIE).

Industria mondiala realizeaza 36% din emisiile de CO2 si, in perioada 1971 – 2004, consumul de energie in acest sector a crescut cu 61%, marea majoritate fiind concentrata in unele dintre marile tari emergente.
Numai China a acoperit in jur de 80% din cresterea consumului de energie din industrie din ultimii 25 de ani. Aceasta situatie se datoreaza faptului ca a devenit cel mai mare producator al unei game largi de produse industriale ce presupun consum mare de energie, precum aluminiu, amoniac, ciment sau otel.

Pe sectoare, industria chimica si cea petrochimica si-au dublat consumul de energie in perioada 1971 – 2004. Productia de fier si de otel consumul s-a mentinut stabil in aceasta perioada. Dintre tarile din Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), cele cu cea mai ridicata eficienta energetica sunt Japonia si Coreea de Sud, care au devansat tarile europene si, mai ales, Statele Unite ale Americii, Canada si Mexicul.

In termeni de eficienta, o buna parte din diferentele dintre o industrie sau alta sau dintre tari se datoreaza varstei fabricilor de productie, cele mai moderne consuma si polueaza mai putin. Dar, rapida expansiune industriala in tarile in curs de dezvoltare au anulat ceea ce s-a castigat in termeni de eficienta in urma inovarilor.

Foto: cote-est.net

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri