Autoritățile din Ungaria au interzis crescătoriile de blană de nurcă, vulpi, castori și dihori, după ce mai multe ferme de blană de nurcă din Danemarca, Olanda, Franța, Spania, Grecia, Suedia, Italia și SUA au fost legate de focare de coronavirus.
În prezent, Ungaria nu are ferme de blană care să folosească speciile din lista celor interzise, dar guvernul era îngrijorat de faptul că fermierii afectați din țările de mai sus se pot îndrepta spre Ungaria pentru a înființa ferme.
Din păcate, interdicția nu se aplică la șinșilă, iar mii de animale sunt ucise în fiecare an în Ungaria pentru blană, conform Euronews.
Cu toate acestea, Ungaria nu este singura țară care restricționează creșterea animalelor pentru blănă. În Serbia, interzicerea a intrat în vigoare în ianuarie 2019, ceea ce a dus la salvarea de la moarte a aproximativ 12.000 de șinșile în fiecare an.
Franța a interzis complet creșterea nurcilor după ce o serie de investigații sub acoperire au expus condițiile groaznice în care animalele trăiau. Ultimele patru ferme de blană rămase din Franța trebuie să se închidă până în 2025.
În Olanda, guvernul a anunțat la începutul acestui an că va închide definitiv toate fermele de blană de nurcă până în 2021.
Danemarca, care este unul dintre cei mai mari producători de blănuri de nurcă din lume, a anunțat, de asemenea, luna aceasta, că cea mai mare casă de licitații a blănurilor daneze (care a vândut 24,8 milioane de piei de nurcă în perioada 2018-2019) se va închide în următorii câțiva ani.
Agricultura blănurilor este deja interzisă sau este în curs de eliminare treptată în Germania, Republica Cehă, Austria, Norvegia și Belgia.