Un virus mortal decimează coloniile de albine, iar oamenii ajută la răspândirea acestuia

Chiar dacă ne bazăm pe ajutorul albinelor pentru agricultură și alte servicii de mediu, din cauza modului în care apicultorii le relocă am ajutat fără frem la răspândirea unui virus mortal, care le distruge în masă. Un studiu recent demonstrează că modul în care coloniile de albien sunt transporate a favorizat răspândirea virului aripilor deformate (DWV).

Varroa

Virusul aripilor deformate este detectat cel mai des la albinele infestate cu acariani Varroa destructor. Virusul se propagă lent și pupa infectată la faza de dezvoltare de ochi-albi poate avea aripi malformate. Majoritatea albinelor infectate nu prezintă nici unul din simptome.

Acesta este primul studiu care demonstrează că albinele europene sunt sursa acestei pandemii care combină maladia aripilor deformate și acarianul Varroa destructor, a subliniat Lena Wilfert, de la Universitatea Exeter, co-autoare a studiului.

„Acest lucru arată că răspândirea acestei combinații distructive este în mare parte rezultatul activității umane, pentru că dacă ar fi fost fenomen natural ne-am fi putut aștepta ca apoi să se transmită între țările apropiate unele de altele, ceea ce nu este cazul”, a spus Lena Wilfert.

albina deformata

Aceasta a adugat că în momentul de față trebuie să menținem limite stricte privind circulația albinelor, indiferent dacă acestea sunt cunoscute pentru a transporta Varroa sau nu.

Din fericire, este posibil să putem stopa răspândirea virușilor. Aceste abordări includ protocoale obligatorii de asistență medicală în timpul procesului de transport și încurajarea apicultorilor de a inspecta în mod regulat coloniile de albine pentru acarieni.

STUDIU Pesticidele omoară albine. Cum ne afectează fenomenul si ce fac autoritățile pentru a-l stopa

Pesticidele neonicotinoide care ucid albinele sunt mai periculoase decât se credea

Albinele ar putea fi vaccinate împotriva poluării

VIDEO De ce mor albinele și ce înseamnă asta pentru omenire

 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri