Un tânăr strânge mâncarea rămasă de la restaurantele din New York și o donează celor nevoiași

Robert Lee este un tânăr de 24 de ani din New-York care este decis să pună capăt foametei din marele oraș. Lee este co-fondatorul Rescuing Leftover Cuisine (RLC), un proiect umanitar prin care voluntarii colectează alimente pe care restaurantele sau marile lanțuri de magazine le-ar arunca și le distribuie persoanelor fără adăpost.

wasted-food2-550x412

Robert susține că interesul său în acest proiect a fost însuflețit și de educația primită din partea părinților, emigranți coreeni, care l-au învățat să prețuiască fiecare aliment și să evite să arunce bunurile alimentare la gunoi. Ulterior, în anii facultății a făcut volutariat într-o organizație care oferea oamenilor fără adăpost surplusul de hrană rămas de la cantinele universității. Aici, tânărul american și-a dat seama că ar putea eficientiza sistemul.

Astăzi, Lee și prietenii săi „salvatori” RLC marșăluiesc pe străzile din New York și adună mâncarea rămasă de la resaturantele sau cafenelele care sunt dispuse să doneze ceea ce altfel oricum ar fi aruncat. Echipa este capabilă să colecteze între două și 70 de kilograme de alimente pe zi pe care să le livreze în timp util persoanelor nevoiașe.

Deși sună destul de simplu efortul echipei RLC este cu atât mai important cu cât în timpul procesului de colectare fiecare produs donat este înregistrat. Potrivit lui Lee această procedură ajută restaurantele partenere să înțeleagă cum pot eficientiza procesul de donare. Misiunea RLC este aceea de a deveni cel mai folosit program de acest gen din lume atât pentru companii cât și pentru persoanele fizice pentru a elimina risipa de alimente din comunitățile lor și a eradica foametea din orașe”, se arată pe pagina de prezentare a programului. 

Potrivit sursei citate, RLC spun furnizorii de produse alimentare vor putea folosi o aplicație de smartphone pentru a raporta atunci când au exces de alimente. Aceeași aplicație poate fi utilizată de către membrii comunității și voluntari pentru a ridica alimentele și a le distribui. Datele pot fi folosite pentru a vedea exact atunci când apare risipa de alimente, astfel încât să poată fi evitată pe viitor.

Sursă: odditycentral.com

Citește și:

VIDEO O nouă aplicație de smartphone te ajută să eviți risipa alimentară

Tone de mâncare ajung la tomberon. 11 sfaturi pentru a reduce risipa alimentară

Seattle a interzis aruncarea alimentelor la gunoi

10.000 de oameni hrăniți cu mâncare aruncată în 10 luni

spot_img

Ultimele știri