Un startup face mâncare de animale vegană bogată în proteine şi a strâns o finanţare de jumătate de milion de dolari

În timp ce alte startup-uri din Silicon Valley cresc carne de pui în laborator pentru a fi utilizată ulterior în nuggets de pui, o mică firmă din domeniul biotehnologiei a experimentat cu carne crescută într-un bioreactor pentru alt gen de consumatori: recompense pentru pisici făcute din carne de şoarece.

Startup-ul, numit Wild Earth, dorește să ofere opțiuni durabile și sănătoase de alimente destinate animalelor de companie.

Firma are deja în portofoliu recompense pentru câini din proteine ​​de ciuperci cultivate. Fondatorii au văzut o piaţă pentru hrană pentru animale în sectorul agricol celular, domeniul aflat în expansiune. Unul dintre fondatori, un biotehnist a fost co-fondator al Indiebio, un accelerator care a dat naștere companiei Memphis Meats, care produce carne de pasăre şi de vită „pe bază de celule”.

Pe 20 martie, compania a anunţat că a primit o finanţare de 500.000 de dolari de la omul de afaceri Mark Cuban, cunoscut în SUA pentru interesul său pentru tehnologie și sustenabilitatea mediului. Acum, acesta deține o cotă de zece procente din Wild Earth.

„Impactul echipei Mark și al echipei sale a fost deja imens – de la investiția lor, am lansat cu succes primele trei produse la nivel național și online și în retail”, spune CEO-ul Wild Earth, Ryan Bethencourt.

Bethencourt, care ţine câini în foster, a pus adesea în discuție atât valoarea nutrițională, cât și implicațiile etice ale alimentelor cu care i-a hrănit.

„De fiecare dată când deschideam o cutie de conservă sau le turnam niște bobiţe, m-am întrebat ce este de fapt în mâncare și ce fel de impact are asupra mediului sau asupra animalelor de fermă”, spune el.

Un studiu a arătat că hrănirea pisicilor și câinilor din SUA creează echivalentul a 64 milioane de tone de dioxid de carbon în fiecare an.

Primele produsele ale startup-ului sunt fabricate din koji fermentat, un tip de ciuperci ce creşte pe cereale şi care este, de asemenea, folosit pentru a face sosul de soia, supa miso şi alte alimente fermentate în Asia, împreună cu ingrediente precum untul de arahide.

Produsul este o „proteină completă”, ceea ce înseamnă că, la fel ca și carnea, oferă toți aminoacizii de care câinii au nevoie nutrițional. Acest „mucegai” este regenerabil, ecologic și oferă câinilor toată nutriția necesară. Gustările naturale nu conțin ingrediente derivate din animale și nu conțin aditivi, arome artificiale, coloranți, conservanți și alte substanțe chimice.

Wild Earth calculează că producția recompenselor utilizează cu 90% mai puține resurse decât cele pe bază de carne. Mâncarea se află în teste pentru gust cu câini „voluntari” în case; Bethencourt a constat că industria alimentară pentru animale de companie testează în mod obișnuit alimentele pe animale de laborator.

Compania s-a concentrat pe koji, deoarece este deja pregătit pentru scară comercială, dar explorează și așa-numita „carne curată” cultivată din celulele de animale pentru viitoare produse.

„Realitatea este că, pentru a ajunge la punctul în care chiar să poţi să comercializezi într-un mod fezabil un produs durează ceva mai mult timp”, spune el.

Ca un experiment incipient, echipa a încercat să facă celule de şoarece crescut în laborator, atât pentru că pisicile sunt cunoscute pentru faptul că le place aroma şi pentru că linia celulară a şoarecilor este foarte bine cunoscută întrucât sunt cele mai studiate animale în laboratoarele ştiinţifice.

Proiectul cu carne de șoarece a provocat o reacție de la veganii care au lăsat o mulţime de recenzii de o stea pe pagina Facebook a companiei Wild Earth.

Wild Earth a lansat două noi arome pentru câini pe 13 martie, respectiv banane și scorțișoară, căpșuni și sfecla. Noile arome sunt formulate pentru a oferi cei 10 aminoacizi esențiali necesari câinilor, la fel ca aroma originală de unt de arahide, dar oferă și alte beneficii nutriționale.


spot_img

Ultimele știri