UE oprește masacrul focilor

Membrii Parlamentului European au votat ieri înăsprirea legislației care interzice importul de produse obținute din foci. Până acum, populația indigenă avea dreptul să își asigure un venit prin astfel de practice de vânătoare, dacă o făceau într-un mod sustenabil pentru mediu.

Sursă foto: S Coc, IFAW
Sursă foto: S Coc, IFAW

Catherine Stihler, reprezentant al Partidului Laburist în Parlamentul European, a estimat că reglementările deja existente au salvat până acum aproximativ 2 milioane de foci:

Alte milioane de foci vor fi salvate de această practică macabră și barbară datorită înăspririi legislației. Pentru ca aceasta să funcționeze, avem însă nevoie de cooperare și acțiune la nivel internațional.

Măsurile au fost luată pentru a opri cel mai mare masacru de mamifere marine care a avut loc vreodată la nivel global. Începând cu 2002, doar în Canada au fost omorâte mai mult de 2 milioane de foci, în principal pentru piei.

Legislația, din ce în ce mai dură

În 2009, Uniunea Europeană a interzis pentru prima dată importul și comerțul cu produse care încurajează vânătoarea de foci. Legislația prevedea însă câteva excepții de la regulă: era permisă vânătoarea în scopuri necomerciale și cea pentru evitarea supra-populării. Astfel, UE a încercat să asigure respectarea drepturilor indigenilor și să mențină totodată echilibrul ecosistemului.

Noile reglementări nu permit însă vânarea pentru evitarea supra-populării. Conform reprezentanților Organizației Mondiale a Comerțului, este imposibil să distingi între cei care vânează pentru a asigura sustenabilitatea ecosistemului și cei care o fac în scopuri comerciale.

Joanna Swabe, reprezentant al ”Humane Society International”, a precizat că măsurile sunt susținute public de 72% dintre europeni și 86% dintre canadieni. Organizațiile care luptă pentru apărarea drepturilor indigenilor văd noua legislație ca pe o condamnare.

 

Citește și:

Cea mai vanata specie de foci din Canada are probleme din cauza schimbarilor climatice

Focile ucise brutal in Canada pot fi comercializate in UE

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri