Uber îi va plăti suplimentar pe șoferii care vor folosi mașini electrice

Șoferii Uber care utilizează vehicule electrice ar putea primi o majorare salarială în cadrul unui nou proiect pilot pin care compania încearcă să îi convingă să renunţe la vehiculele cu carburanţi fosili în favoarea unor modele nepoluante, relatează portalul The Verge.

Compania a anunțat un program pilot pe o durată de un an pentru a oferi stimulente conducători auto care utilizează vehicule electrice, obiectivul fiind să faciliteze 5 milioane de călătorii în următoarele 12 luni.

Uber adaugă, de asemenea, noi funcții aplicației sale pentru șoferii care folosesc în mod special aceste tipuri de vehicule și se asociază cu organizații nonprofit şi cu cercetătorii UC-Davis, pentru a descoperi noi modalităţi prin care Uber şi autorităţile locale să încurajeze adoptarea de vehicule electrice.

Directorul pentru sustenabilitate al Uber, Adam Gromis, a spus că, pe măsură ce oraşele se îndreaptă spre sisteme de transport sustenabile, companii precum Uber trebuie să devină mai prietenoase cu mediu.

„Dacă nu vom putea oferi forme mai eficiente de mobilitate, nu vom furniza soluţia optimă pentru oraşe. Acesta este motivul pentru care ne-am implicat cu biciclete. Acesta este motivul pentru care lucrăm la tranzit. Acesta este motivul pentru care ne concentrăm pe electrificare”, a declarat Gromis publicaţiei Los Angeles Times.

Programul pilot se va desfășura în șaote orașe din SUA și Canada: Austin, Los Angeles, Montreal, Sacramento, San Diego, San Francisco, and Seattle.

Stimulentele băneşti pentru şoferii care vor trece la vehicule electrice vor varia de la oraş la oraş. În medie aceștia vor primi în jur de un dolar pentru fiecare cursă.

În 2017 au fost efectuate aproximativ 4 milioane de călătorii de către șoferii Uber în mașini electrice în SUA și Canada, potrivit companiei. Inițiativa Uber poate fi văzută în contextul mai larg al dorinței companiei de a-și îmbunătăți reputația, mai ales după un dezastruos 2017.

În România, serviciul UberGREEN, care folosește mașini electrice, a fost lansat în luna martie doar în București. Potrivit datelor companiei, în primele trei luni de la lansare, serviciul a fost folosit de 9.782 de persoane. Distanţa totală a curselor efectuate cu maşinile electrice a fost de 71.769 de kilometri, evitându-se astfel poluarea atmosferei cu 8,5 tone de dioxid de carbon. O maşină electrică ajunge la utilizatorii Uber, în medie, în 8,7 minute.

Rezultate programului pilot din București au impulsionat compania să dezvolte acest serviciu în România.

În luna mai a acestui an, Comisia Europeană a anunţat declanşarea procedurii de infringement împotriva României pentru nerespectarea normelor de calitatea a aerului, Bucureşti fiind unul din cele mai poluate oraşe din ţară.

 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri