Delta Dunarii a inregistrat anul trecut o crestere cu 62 la suta a numarului de turisti straini, fiind, din acest punct de vedere, cea mai atractiva regiune a Romaniei.
Rezultatele unui raport in acest sens, realizat de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Turism (INCDT), au fost publicate astazi pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.
Pe de alta parte, cea mai mare crestere a numarului de turisti romani, peste 24 la suta, s-a inregistrat anul trecut in Bucuresti.
Numarul de turisti straini veniti in Romania a fost in crestere si in statiunile balneare (+20,3 la suta), in statiunile montane (+12,4 la suta) si in Bucuresti (+8,1 la suta). “Per ansamblu, Romania a atras anul trecut cu 12,8 la suta mai multi turisti straini fata de anul anterior”, precizeaza studiul INCDT.
Conform aceluiasi raport, „per ansamblu, numarul de turisti romani a avut o crestere anul trecut fata de anul anterior de 16,9 la suta”.
Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Cristian Petrescu, considera aceste rezultate drept o dovada ca turismul romanesc se afla pe drumul cel bun. „Este o dovada ca strategia actuala este cea corecta si ca trebuie sa urmam in continuare pasii pe care ea ii traseaza. Este important sa confirmam aceste evolutii si in cursul anului 2012, iar promovarea pe care o vom face va viza tocmai obiectivele trasate de Strategia brandului turistic national. Ne aflam pe drumul cel bun si vom pastra aceeasi directie“, a declarat ministrul Cristian Petrescu.
In ultimii patru ani s-au investit 820 de milioane de euro
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a derulat in ultimii trei ani investitii masive in infrastructura turistica si in marketingul si promovarea destinatiilor romanesti atat din fonduri europene, cat si din fonduri de la bugetul de stat. In perioada 2009 – 2012 au fost alocate pentru dezvoltarea turismului fonduri europene si de la bugetul national de aproape 820 milioane de euro, fata de 20 de milioane de euro, cat au fost alocate in perioada 2006 – 2008.
Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Turism (INCDT) este o unitate aflata in coordonarea MDRT, care realizeaza analize folosind datele Institutului National de Statistica (INS), ale Bancii Nationale a Romaniei si ale unor organisme internationale de cercetare a turismului.
Foto: www.paradeast.de
Citeste si:
Romania in Coreea: 700.000 de euro (VIDEO)