Tristam Stuart se alătură line-up-ului internațional de 35 de vorbitori, la a patra ediție Future Summit, un concept de Social Innovation Solutions, ce va avea loc anul acesta pe 28 noiembrie, în București.
Tristam este un vorbitor TED cu un discurs văzut de peste 1,6 milioane de ori, un autor internațional premiat, militant și expert în impactul asupra mediului și social al alimentelor, The Times a descris cărțile lui ca „o contribuție cu adevărat revelatoare la istoria umană a ideilor”, Națiunile Unite l-au desemnat campion oficial pentru consum și producție responsabilă și World Economic Forum Young Global Leader. A schimbat legislație internațională, e Ashoka Fellow și a primit Premiul pentru Mediu în 2011.
Vine la București pe 28 noiembrie la invitația Social Innovation Solutions să discutăm despre un viitor în care risipa alimentară uriașă de astăzi va dispărea și ce pot face producătorii, hipermarketurile, orașele și noi pentru asta. Acum, global, aruncăm o treime din alimentele pe care le producem, și în 2050 populația mondială va ajunge la 9 miliarde și producția de alimente va trebui să crească cu 70% pentru a satisface cererea. Reducerea pierderilor și a deșeurilor de alimente trebuie să se numere printre principalele acțiuni ale autorităților, companiilor și consumatorilor.
Înscrierile sunt deschise la www. https://future-summit.org
Alături de Tristan, la Future Summit vorbesc directorul global de Inteligență Artificială al unei companii din top 10 multinaționale din lume, inventatorul primului taxi aerian electric premiat la Paris, activistul care plantează zeci de milioane de copaci în Africa vin la București cu alți 20 de inovatori și experți internaționali să aflăm în premieră cum vor arăta următorii zece ani și ce decizii au business-urile și societățile de luat acum.
Câteva din întrebările la care speakerii vor răspunde: Cum transformă AI și automatizarea industriile și societatea? Care sunt implicațiile crizei climatice și soluțiile la aceasta? Cum arată viitorul muncii și care sunt cele mai noi tendințe în serviciile de sănătate digitală? Cum putem (re)construi Bucureștiul în viitor și cum arată viitorul educației în România?
Printre speakerii Future Summit 2019 se numără:
- Ciprian Stănescu, Social Innovation Solutions, curator Future Summit și consultant și trainer în trenduri de viitor
- Patrick Nathen, Fondator, Lilium Aviation. Lilium este primul taxi zburator electric ce poate să transporte 5 persoane pe distanțe de peste 300 km într-o oră.
- Claudia Pavarini, Energy Modeler, International Energy Agency. Cum arată piața de energie în 2040 conform raportului World Energy Outlook al IEA, cea mai importantă organizație globală în domeniu.
- Oana Gheorghiu, co-fondator Dăruiește Viață, construiesc primul spital din donații
- Juan Bernabe-Moreno, Director Global Inteligență Artificială, E.ON. Cum ajută AI în modelele de business din energie.
- Danny Goh, CEO, Nexus Frontier Tech. Antreprenor global în Inteligență Artificială.
- Simon Harris, Investment Director, Zap&Go. Un nou tip de baterie cu încărcare ultra-rapidă fără Litiu și non-toxică pentru mediu.
În cadrul Future Summit, participanții pot și asculta pitch-urile celor 50 de echipe de tineri antreprenori din programul Future Makers pentru investiții de 20.000 de euro.
Future Summit 2019 este organizat de Social Innovation Solutions și Global Shapers Bucharest Hub și susținut de Fundația Coca-Cola și eMAG. Mai multe informații pot fi găsite pe https://future-summit.org/
Sunt ultimele zile în care biletele se pot achiziționa de aici: https://ove.ro/future-summit-2019