Trei proiecte locale pentru îmbunătățirea calității aerului în București

Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis și Platforma Aerlive.ro caută trei noi inițiative de monitorizare și îmbunătățire a calității aerului în cartierele din București.

Astfel, până pe 17 noiembrie, organizațiile neguvernamentale cu sediul în București pot trimite ideile de proiecte locale pentru a fi analizate de echipa Ecopolis în vederea selectării a 3 zone de acțiune noi pentru monitorizarea calității aerului și identificarea unor soluții con-crete pentru îmbunătățirea calității aerului. Inițiativa face parte din proiectul Acțiunea pentru aer curat.

Organizațiile selectate vor beneficia de monitorizarea calității aerului, sprijin în organizarea campaniilor de comunicare în cartiere și de advocacy pentru promovarea unor soluții de politici publice la nivel local, dar și de expertiză și training privind calitatea aerului.

Metodologia de aplicare poate fi consultată AICI.

Pentru fiecare proiect vor fi instalați 4 noi senzori, iar rezultatele monitorizării vor fi dis-ponibile pe platforma www.aerlive.ro.

„Implicarea cetățenilor este foarte importantă, dacă ne dorim să contribuim la îmbunătăți-rea vieții în oraș. Pe de o parte ne dorim campanii locale de conștientizare, pentru a informa corect cetățenii despre efectele poluării și soluțiile existente, pe de altă parte vrem să ne mărim rețeaua de oameni implicați, oameni care să propună și să împingă în consiliile locale soluții pentru o mai bună calitate a aerului”, arată Oana Neneciu, Director executiv Ecopolis.

Proiectul Acțiunea pentru aer curat este derulat de Asociația Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – România, program fi-nanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin Granturile SEE 2014-2021.

Scopul proiectului este consolidarea culturii democratice și a conștientizării civice, prin par-ticiparea cetățenilor la proiecte de îmbunătățire a calității aerului și la procesele de decizie de la nivel local, prin identificarea și susținerea a trei politici publice, relevante pentru trei cartiere din București.

Cele două obiective ale proiectului sunt:

  • Creșterea implicării cetățenilor în comunități, prin realizarea a trei proiecte de identificare și pilotare a unor soluții locale privind îmbunătățirea calității aerului, de către trei grupuri de inițiativă locală/ong-uri mici de la nivelul Bucurestiului, coordonate de solicitant.
  • Creșterea nivelului implicării cetățenilor în procesele decizionale la nivel lo-cal, prin promovarea la nivelul autorităților publice a trei politici publice lo-cale privind îmbunătățirea calității aerului din București.
spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri