Transpiratia excesiva si alternativele ei naturiste

Transpiratia excesiva, numita medical hiperhidroza, afecteaza atat persoane care din punct de vedere clinic sunt perfect sanatoase, cat si pe cele care prezinta diverse afectiuni sau infectii. Neplacerile persoanelor afectate de aceasta boala sporesc mai ales vara. Cauzele, daca exista, pot fi stabilite numai de medic, in urma unor analize, dar adesea tratamentele medicale si folosirea deodorantelor nu au efectele asteptate.

In ultima vreme, de cand se spune ca substantele prezente in deodorante ar fi cancerigene, se observa un interes tot mai sporit in cautarea unor alternative care sa nu prezinte riscuri, dar sa fie si de folos celor care le utilizeaza. S-a dovedit astfel ca remediile naturiste, folosite intern, dar si extern, pot actiona atat prin diminuarea simptomelor, cat si prin tratarea cauzelor.

Persoanelor afectate de hiperhidroza li se recomanda sa renunte la alimentele picante, afumaturi, conserve, produse de origine animala, bauturi dulci si acidulate si sa adopte o hrana naturala, cat mai rar prelucrata termic si nechimizata. De asemenea, e bine sa consume sucuri si salate de verdeturi deoarece clorofila continuta de acestea are calitati dezodorizante.

Infuzia de salvie se recomanda in combaterea transpiratiilor nocturne. Peste o lingurita de planta uscata si maruntita se toarna o cana de apa clocotita si se lasa cateva minute la infuzat, apoi se filtreaza. Se beau doua cani de ceai cald pe zi, cu o jumatate de ora inainte de mese.

Menta are proprietatea de a combate mirosul neplacut al transpiratiei. Infuzia de menta se prepara punand o lingurita de pulbere intr-o cana de apa clocotita. Se filtreaza dupa 15 minute. Se pot bea doua cani de ceai pe zi, dar nu mai mult de 12 zile.

citeste mai mult pe ziare.com
 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri