Topul celor mai grave probleme de poluare din lume

Tarile dezvoltate sunt partial responsabile pentru poluarea generata de natiunile sarace, cum ar fi deseurile din minerit, pentru ca acestea cumpara majoritatea materialelor neprelucrate si a bunurilor care produc deseuri, informeaza grupurile de mediu, citate de Reuters. Organizatiile Blacksmith si Crucea Verde din Elvetia, care lupta pentru curatarea contaminarilor rezultate in urma dezastrelor industriale si militare, au lansat studiul numit "Cele mai grave probleme de poluare din lume". VEZI STUDIUL

Potrivit studiului, mineritul de aur, apele contaminate, deseurile radioactive, mineritul de uraniu si reciclarea bateriilor uzate, majoritatea intalnite in tari din Africa si Asia, sunt incluse in primele 10 cele mai grave surse de poluare, periculoase pentru sanatatea umana. Milioane de oameni sunt otraviti sau ucisi anual de poluarea industriala si de emisii, potrivit raportului.

Copiii din tarile in curs de dezvoltare sunt afectati de poluare din cauza multor industrii care produc sau proceseaza bunuri folosite in mod expres de tarile dezvoltate, precum procesarea si topirea metalelor, reciclarea bateriilor si mineritul industrial, mai arata raportul. Copiii sunt mult mai vulnerabili la bolile cauzate de poluarea toxica decat adultii.

Tarile dezvoltate ar trebui sa ajute la eliminarea surselor de poluare, nu numai pentru ca sunt principalii consumatori din lume, ci pentru ca poluarea se poate raspandi in oceane, in atmosfera, ajungand in final in toata lumea.

Anul trecut, organizatiile Blacksmith si Crucea Verde au ajutat la lansarea Fondului pentru sanatate si poluare cu reprezentanti din Statele Unite, Germania, China, Rusia si alte tari. Fondul planificat, in valoare de 400 milioane de dolari, este destinat curatarii zonelor cel mai grav poluate din tarile in curs de dezvoltare.

spot_img

Ultimele știri