Top 5 produse eco pentru reducerea impactului asupra mediului

În fiecare zi, consumăm energie, apă și fel de fel de substanțe cu un impact dăunător asupra mediului înconjurător. Ce ați spune însă dacă am putea reduce acest impact, cu ajutorul unor produse eco?

10_20_produse

Publicația EzVid a realizat un top al celor mai utile produse în procesul de ecologizare a stilului de viață. Următoarele 5 ne-au atras atenția, datorită impactului semnificativ pe care utilizarea lor o poate avea.

  1. Fructele unui copac din Himalaya, folosite ca detergent de haine

10_20_top_5Ştiați că unele substanțe din detergenți, care ajung, inevitabil, în oceane, sunt toxice pentru viețuitoare? În plus, unii compuși folosiți pentru înălbire pot irita nasul, ochii, plămânii și pielea și pot afecta sistemul reproductiv. Agenția pentru Protejarea Mediului din Statele Unite avertizează că unele vopsele folosite în detergenți sunt fatale pentru pești și pot favoriza dezvoltarea cancerului.

Sesizând oportunitatea, unele companii au dezvoltat detergenți ecologici. Unul dintre aceștia este săpunul pentru haine Eco Nuts Organic. Conform producătorilor, este conține doar „ingrediente naturale” și este obținut din fructele unor copaci din Himalaya, care au un efect de curățire asemănător săpunului. O cutie poate fi folosită pentru 100 de spălări, iar ambalajul produsului este reciclabil.

  1. Produs de curățenie cu extract de scoarță de mesteacăn

10_20_top_4Substanțe toxice ajung în mediul înconjurător și în urma folosirii unor produse de curățenie în gospodărie.

Mrs. Meyer’s Clean Day All Purpose este însă un produs de curățenie obținut din ingrediente naturale, printre care și extrasul din scoarță de mesteacăn. Acest ingredient este cunoscut pentru puterea sa de înlăturare a grăsimii, ceea ce face ca produsul să fie potrivit pentru a curăța blaturi de bucătărie, podele sau chiar geamuri.

  1. Sistem care captează și filtrează apa de ploaie

10_20_top_3Într-adevăr, ne putem reduce impactul prin alegerea unor produse mai puțin dăunătoare, dar o mai putem face și prin economisirea de resurse. Apa este una dintre cele mai importante. În prezent, o treime din populația Pământului nu are acces la surse de apă potabilă. Cercetătorii estimează că proporția va ajunge la 2 treimi până în 2050.

Sistemul Fiskars 58 Gallon Salsa Rain Barrel captează apa de ploaie și o filtrează, astfel încât aceasta să poată fi folosită pentru irigarea plantelor sau pentru alte sarcini din gospodărie. Se instalează ușor, prin conectarea lui la burlanul casei sau a blocului.

  1. Periuțe de dinți care nu conțin plastic

10_20_top_2Ni se tot repetă să oprim apa cât timp ne spălăm pe dinți, pentru că putem economisi astfel până la 30 de litri de apă pe zi. V-ați întrebat însă vreodată ce impact au periuțele de dinți pe care le folosim? Majoritatea sunt confecționate din plastic sau materiale derivate, dăunătoare atât pentru mediu, cât și pentru sănătatea umană.

Este motivul pentru care compania Naturally Vibrant Health a creat periuțe de dinți cu mâner din bambus, un material sustenabil și la fel de rezistent ca cel al unei periuțe clasice. Perii sunt la rândul lor confecționați dintr-un material moale, care nu conține nylon. Atât periuța, cât și ambalajul sunt reciclabile.

  1. Aparat pentru compost, soluția pentru risipa alimentară

10_20_top_1Risipa alimentară este una dintre cele mai grave probleme ale umanității. Aruncăm la gunoi 30% din ceea ce producem, în timp ce 800 de milioane de oameni suferă de foamete (cât populația Europei și a Statelor Unite la un loc).

Deși prevenirea fenomenului ar fi soluția ideală, reciclarea alimentelor este totuși mai bună decât depozitarea lor la groapa de gunoi, unde descompunerea e inevitabilă și dăunătoare. Folosirea unui sistem pentru compostarea alimentelor perimate este cea mai indicată opțiune de reciclare. Aparatul transformă resturile alimentare într-un îngrășământ natural bogat în nutrienți în doar câteva săptămâni.

spot_img

Ultimele știri